• Головна
  • Львівських виробників запрошують об’єднатися в кластери
07:39, 3 жовтня 2013 р.

Львівських виробників запрошують об’єднатися в кластери

В рамках виставки львівського товаровиробника «Купуй львівське!» Інститут міста проведе зустрічі з представниками перспективних галузей економіки Львова.

Загалом під час виставки у Львівському палаці мистецтв відбудеться 3 профільних зустрічі з представниками таких кластерів: папір і друк, легка та харчова промисловість. Також на обговорення будуть запрошені представники навчальних закладів Львова, дотичні зі згаданими вище галузями економіки громадські організації.

На зустрічах розглянуть такі основні питання:

  • Роль кластерів в економіці міста;

  • Успішний досвід діяльності кластерів у Львові на прикладі кластеру ІТ та бізнес-послуг;

  • Презентація результатів кластерного аналізу та рекомендацій щодо розвитку обраних галузей;

  • Обговорення перспектив розвитку кластерів

«Місто активно шукає шляхи співпраці з бізнесом, щоб забезпечити максимальну кількість робочих місць, заможності громади. Починаючи з 2008 року ми активно працювали з кластерами ІТ та туризму, і на сьогодні кожен може пересвідчитись, як швидко вони зростають, створюючи приязну атмосферу та позитивний імідж міста. Сьогодні ми зустрічаємося з кластерами, які, потенційно, можуть стати новими рушіями економічного розвитку. Важливо розуміти, що досягнути успіху можна лише спільними зусиллями, створити умови, в яких можна зростати, збільшуючи економічну спроможність міс та та його мешканців», – зазначив Олександр Кобзарев, директор Інституту міста.

Нагадаємо, що кластер ний аналіз економіки Львова проводили у січні-квітні 2013 року експерти канадського проекту "Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України" (РЕОП).

Перший подібний аналіз був проведений Monitor Group у 2008 році. Тоді перспективними галузями для розвитку у Львові було обрано кластери ІТ бізнес-послуг та туризму, які зараз демонструють щорічне зростання, підтвердивши ефективність подібного підходу до розвитку економіки міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,79
42,84
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...