• Головна
  • Топ-експерти готують Львів до Олімпіади 2022
21:06, 25 вересня 2013 р.

Топ-експерти готують Львів до Олімпіади 2022

Кращі міжнародні експерти та фахівці олімпійського руху зібралися у Львові для наради з питання підготовки заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року. 

Обговорюючи хід роботи над олімпійською заявкою України, представник компанії KENEO Етьєн Тюбуа наголошує на важливості комплексного підходу до процесу її підготовки для Олімпіади 2022.

«Це – довготривалий процес, який буде тривати два роки. У процесі подачі заявки ваша країна буде знаходитися під мікроскопом спеціалізованих олімпійських, міжнародних та національних ЗМІ. Всі повинні бути готові до цього», - зазначив Етьєн Тюбуа.

Він додав, що Львів має досить шансів на успіх у змаганнях.

«Не завжди перемагають міста-кандидати, які мають сильну технічну сторону. Впродовж останніх років це якраз навпаки. МОК відбирає у «шорт-ліст» переважно 3 міста-кандидати, і тому дуже важливо потрапити у фінальну стадію. Але кандидатів-фіналістів може бути і не 3, а скажімо 4 – тоді це простіше», - сказав пан Тюбуа.

Як зазначив Сергій Гончаров – генеральний директор Громадської спілки «Олімпійська надія», яка займається підготовкою заявки, одним із питань, яке потрібно буде вирішити, є недостатня кількість номерів для проживання високої категорії у Львові та прилеглих територіях.

«Проте ми вже згуртовані в роботі, шефство та контроль над якою провадить Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. Всі сторони тісно співпрацюють одна з одною – налагоджена гарна комунікація між Урядом країни, Національним олімпійським комітетом, Міністерством молоді та спорту, федераціями зимових видів спорту, керівниками Львова та області», - відзначив Сергій Гончаров.

Окрім того, як заявив представник компанії MasterConcept Гернот Ляйтнер, всі олімпійські об’єкти як в горах, так і в місті реально побудувати та підготувати для Олімпіади 2022.

«Більше того, ці об’єкти можуть бути просто чудовими. Тут є великий потенціал для гірськолижного спорту, сноубордингу, інших зимових видів спорту, а також розвитку туризму», - наголосив пан Ляйтнер.

Зазначимо, що абсолютно усі експерти компаній-консультантів, які долучені для підготовки заявки Львова на проведення Олімпіади, мають величезний досвід роботи в структурах Міжнародного олімпійського комітету  та перемог із заявками міст-кандидатів, в тому числі виграшу заявки Токіо на проведення Олімпіади 2020, а також п’яти Олімпіад перед цим.

Нагадаємо, Україна до 14 листопада має офіційно задекларувати наміри подавати заявку на проведення у Львові Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Попередньо у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Указом Президента України Головою оргкомітету з підготовки та подачі заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...