• Головна
  • Сьогодні одну з Львівських шкіл відвідав посол Німеччини
18:11, 13 вересня 2013 р.

Сьогодні одну з Львівських шкіл відвідав посол Німеччини

В рамках проведення Форуму видавців у Львові Надзвичайній і Повноважений посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль відвідав ССЗШ №28 з поглибленим вивченням німецької мови.

«Я був вражений тим, що я тут побачив і тим, що я тут почув, на концерті, який підготували учні 28 школи, пісні виконувались на високому рівні, читання художніх творів, також було виконано на найвищому рівні – це дійсно було просто чудово. Ми дуже раді тим, що німецька мова впевнено посідає друге місце за популярністю в Україні після англійської і це пов’язано не лише з інтересом до німецької культури, але і з перспективами на майбутнє для молоді. Я дуже радий, що німецькі університети користуються дуже гарною репутацією серед української молоді. Той, хто досягнув тут хороших успіхів, має шанси отримати стипендію і продовжити навчання в Німеччині. Будемо сподіватись, що нам вдасться підписати договір про асоціацію між Європейським Союзом та Україною у Вільнюсі, а це буде означати великі інвестиції в Україні, разом з тим і прекрасні перспективи для молоді», - прокоментував Надзвичайній і Повноважений посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

У Львові є 3 школи з поглибленим вивчення німецької мови, які підготовлюють учнів до німецького диплому другого або першого ступенів. Німецький мовний диплом другого ступеня надає право, при досягненні 18 років, поступати в будь-який ВИШ Німеччини або Австрії. Підготовка фінансується міністерством культури Німеччини, вартість складає приблизно 20 тис. євро щороку на одного учня. Порівняно з минулим роком цьогоріч кількість учнів, які здобули німецький мовний диплом другого ступень зросла на 60%.

«В освіті міста Львова ми прийняли стратегічне рішення, що комунікація, зокрема мови – це для нас дуже важливо, враховуючи геополітичну ситуацію, німецька мова стає дуже важливою  для того, щоб людина, місто чи держава були конкурентноздатними  і тому ми прийняли принципове рішення, що ми починаємо еру ренесансу німецької мови у Львові. Практично в кожній школі відкриваються класи з вивченням німецької мови, а це є важливим моментом для кожної людини, міста і це є важливо для нашої конкурентності в глобальному світі», - сказав Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...