• Головна
  • Стало відомо, коли запрацює Е-кабінет військовозобовʼязаного: у Міноборони розповіли, як працюватиме застосунок
10:42, 2 травня

Стало відомо, коли запрацює Е-кабінет військовозобовʼязаного: у Міноборони розповіли, як працюватиме застосунок

Стало відомо, коли запрацює Е-кабінет військовозобовʼязаного: у Міноборони розповіли, як працюватиме застосунок
Електронний кабінет військовозобовʼязаного запрацює 18 травня. Наразі Міністерство оборони отримує необхідні документи, аби він був доступний всім українцям.

Про це у середу, 1 травня, повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі Радіо Свобода.

За її словами, це звичайний мобільний застосунок, який можна буде завантажити у App Store і Google Play Market. В ньому потрібно лише авторизуватися і заповнити необхідні «поля» для оновлення даних. Відвідувати ТЦК при цьому не потрібно.

Заступниця міністра нагадала, що з 18 травня військовозобовʼязані повинні зареєструвати свої дані, а саме — номер телефону, електронну пошту(за наявності) та фактичну адресу проживання в трьох доступних форматах — в ТЦК та СП, через ЦНАП або через е-кабінет.

«Ми працюємо над функцією авторизації, де можна заповнити ці три поля і отримати одразу інформацію з бази військовозобов'язаних Оберіг для того, щоб передивитися, які дані є по тобі в реєстрі», — сказала Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що у разі необхідності уточнення даних ТЦК звернеться до військовозобов'язаного, і подальша робота з цими даними відбудеться безпосередньо між ним та працівником ТЦК.

Водночас оновити дані за допомогою застосунку можна з будь-якої точки світу.

«Ми вважаємо, що кількість військовозобов'язаних, які будуть користуватися цим функціоналом може досягати 70−80%, тому що це буде дуже зручно», — сказала Черногоренко.

2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного.

Новий закон про мобілізацію

11 квітня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію № 10449. За відповідне рішення проголосували 283 нардепи.

Парламентарі вилучили із законопроєкту положення про демобілізацію військових через 36 місяців служби без додаткових рішень Ставки верховного головнокомандувача.

Закон про мобілізацію набуде чинності 18 травня.

 Згідно із законом, підлягають мобілізації тільки за бажанням:особи з інвалідністю(на військову службу за контрактом);

  • особи, звільнені з полону;
  • особи віком до 25 років, які пройшли базову загальну військову підготовку або базову військову службу.

Звільнені строковики переходять у мобілізаційний ресурс відповідно до загальних правил(з 25 років). Базова військова служба починається з 1 вересня 2025 року.

Громадяни, які перебувають на військовому обліку, можуть у добровільному порядку створити особистий електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного або резервіста.

Усі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, мають протягом 60 днів з моменту набрання законом чинності уточнити:

  • адресу проживання,
  • номери засобів зв’язку,
  • адреси електронної пошти
  • інші персональні дані.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Е-кабінетвійськовозобовʼязаного #Міноборони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
43,22
43,30
PLN
10,05
10,10
Оголошення
live comments feed...