• Головна
  • Виготовляла довідки ухилянтам: у Львові затримали керівницю однієї з лікарень
13:37, 19 квітня
Надійне джерело

Виготовляла довідки ухилянтам: у Львові затримали керівницю однієї з лікарень

Виготовляла довідки ухилянтам: у Львові затримали керівницю однієї з лікарень

Державне бюро розслідувань викрило посадовцю спеціалізованого медзакладу Львівщини, яка за гроші встановлювала фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Керівницю лікарні філії державної установи «Центр охорони здоров’я» Державної кримінально-виконавчої служби» затримали хабарництві у розмірі 7 тисяч доларів. Передача коштів відбулася в одному з торгово-розважальних центрів Львова.

«Чиновниця допомагала здоровим чоловікам призовного віку отримувати медичні документи, на підставі яких МСЕК мала б визнати їх непридатними для служби.

Виготовляла довідки ухилянтам: у Львові затримали керівницю однієї з лікарень, фото-1

До протиправної діяльності вона залучила лікарів різних закладів охорони здоров’я Львова. Ті видавали фальшиві висновки про стан здоров’я «пацієнтів», на підставі яких чоловіки отримували інвалідність», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що схема діяла з осені минулого року й отримати «липову» інвалідність змогла велика кількість військовозобов’язаних. «Клієнти» були не лише з Львівщини, а й зі всієї України. Правоохоронці затримали начальницю лікарні 17 квітня під час отримання другої частини хабаря – 5,5 тис. доларівд мешканця однієї з центральних областей.

Також відбулися обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів. Вилучено медичну документацію та майже 35 тис. доларів США.

Посадовиці повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Читайте також: У Львові жінка підпалила магазин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фіктивні_документи #ухилянти #виїзд_за_кордон_ухиянтів #затримання_лікарки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...