• Головна
  • У Львові в історичному будинку чотири пластикові вікна замінили на дерев’яні, - ФОТО
10:12, 6 квітня
Надійне джерело

У Львові в історичному будинку чотири пластикові вікна замінили на дерев’яні, - ФОТО

У Львові в історичному будинку чотири пластикові вікна замінили на дерев’яні, - ФОТО

В історичному будинку Львова, на вул. І. Франка, 116, чотири пластикові вікна замінили на дерев’яні. Це стало можливим завдяки участі мешканців у Програмі співфінансування: місто компенсувало мешканцям 50% вартості вікон.

Як зазначили у ЛКП «Бюро спадщини», фахівці виготовили нові вікна за зразком збережених автентичних вікон із цього будинку.

«Програма заміни металопластикових вікон на дерев’яні призначена для відновлення в оселях мешканців дерев’яних вікон зі збереженням їхнього характерного членування, схожого на історичні вікна на фасаді будинку. Це дозволяє мешканцям отримати якісні віконні конструкції, а також зробити будинок більш привабливим», – пояснив Павло Богайчик, директор ЛКП «Бюро спадщини».

Загальна вартість реставраційних робіт становила 139 370 грн. З цієї суми місто оплатило 69 885 грн, а решту – мешканці.

У Львові в історичному будинку чотири пластикові вікна замінили на дерев’яні, - ФОТО , фото-1

Нагадаємо, нещодавно у Львові затвердили нову Програму співфінансування відновлення дверей та вікон в будинках історичного ареалу, яка буде діяти з 2024 до 2029 року. Фінансування у межах вже нової програми здійснюватиметься за принципом: 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці.

При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні, частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Читайте також: Поліцейські затримали шахрая, який видурив у львів’янки значну суму

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відреставрували_вікна #реставрація_вікон_у_львові #історичні_вікна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,73
39,80
EUR
42,75
42,82
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...