• Головна
  • У Львові відкрилась виставка "Тут був мій дім", - ФОТО
11:36, 20 березня
Надійне джерело

У Львові відкрилась виставка "Тут був мій дім", - ФОТО

У Львові відкрилась виставка "Тут був мій дім", - ФОТО

У Центрі архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа» відкрилася виставка «Тут був мій дім». Команда імерсивного виставкового проєкту демонструє у Львові наслідки російського вторгнення в Україну в форматі VR та панорамної фотографії «на 360 градусів».

Це вперше в Україні представлено панорамну фотографію як поєднання формату віртуальної реальності та класичної фотографії. Триватиме виставка до 17 квітня. Про це повідомили у ЛМР.

«Ця виставка – це певний підсумок нашої дворічної діяльності. Ми почали у березні 2022 р і сьогодні хочемо показати як нашими очима виглядає Україна у час війни. У жодному разі ми не хочемо, щоб її огляд у вас викликав сум, а радше злість на тих, з чиєї вини це сталося», - пояснює Тарас Волянюк, автор та керівник «360war.in.ua».

Автором фотографій є Дмитро Малишев. До початку повномасштабного російського вторгнення Дмитро знімав Україну для сервісів Google Street View та «Virtual Ukraine».

В березні 2024 р., коли хвилі російського наступу діставали до Києва, Дмитра запросив до проєкту Тарас Волянюк, який зрозумів, що треба фіксувати жахіття, котрі приніс із собою ворог. Тарас взяв на себе керування проєктом і його представлення й оформлення. Дмитро почав створювати фотоконтент. Під час звільнення Київщини вони працювали у Гостомелі, Ірпені, Бучі, Бородянці. Потім були Чернігівщина, Харківщина, Херсонщина, Миколаївщина, Донеччина. Зафіксовані наслідки ракетних обстрілів в Умані та Львові.

Проєкт «360war.in.ua», на основі якого сформована виставка «Тут був мій дім», — це перший та найбільший в Україні проєкт цифрової фіксації наслідків російської агресії у форматі панорамної фотографії та віртуальної реальності. Тарас та Дмитро  планують ще створення панорамних відео.

Панорамна фотографія принципово відрізняється від репортажної чи документальної, попереджають організатори — формат передбачає, що автор не може ані підсилити щось, ані приховати.

Читайте також: У Львові жінка народили 7-му дитину. Для її матері це 105 онук

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виставка_у_львові #виставка_львів #виставка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...