• Головна
  • Чому не можна пити воду з крана
Новини компаній
17:05, 6 березня

Чому не можна пити воду з крана

Новини компаній
Чому не можна пити воду з крана, фото-1

Є багато факторів, завдяки яким вода з під крану не вважається придатною для приготування їжі та пиття. Застарілі схеми очищення — важлива, але далеко не єдина проблема, що впливає на якість води у наших домівках. У цій статті ми розповімо про основні причини такого стану справ, а також про те, як убезпечити своє здоров'я та цілісність побутової техніки.

Як очищують водопровідну воду

Чому не можна пити воду з крана, фото-2

Ось які етапи очищення проходить вода, яка потрапляє в оселі українців:

  • механічна фільтрація;
  • хімічна обробка — хлорування;
  • бактеріологічна обробка — дезінфекція.

Чи можна вважати водопровідну воду чистою після цього? Авжеж, ні. Річ у тому, що хлор небезпечний не лише для хвороботворних бактерій, а й для людини. Крім нього в складі водопровідної води є інші речовини, які створюють у цьому середовищі різні хімічні сполуки. Вони теж небезпечні для людського організму. Наприклад, гіпохлорит натрію надійно вбиває різну “живність” у воді, але вона лишається в ній, тільки тепер у мертвому стані.

Стандартна присутність тригалометанів та хлороформу у складі рідини також несе загрозу. Ось чому вода може бути небезпечною навіть після типової обробки на фільтрувальній станції.

Якісно очистити її до стану повної безпеки для організму та побутової техніки можуть системи очистки води Аквантіс. Завдяки цим системам, ваша вода завжди буде чистою та не нашкодить вашому організму та побутовій техніці.

Вода у повноцінній професійній системі проходить наступні етапи обробки:

  • Механічне очищення. При цьому не потрібні змінні елементи — усі забруднення автоматично скидаються в дренаж.
  • Пом'якшення води та поглинання органіки.
  • Хімічна обробка в автоматичному вугільному фільтрі. В ньому залишається хлор, пестициди, феноли, промислові забруднення та інші небезпечні речовини.
  • УФ-лампа вбиває віруси та бактерії.
  • Останній етап — ревіталізація, відновлення природної структури.

Після такої обробки питання, чи можна пити воду з крану, відпадає.

Чому небезпечно вживати неочищену воду з крана

В Україні застаріла не тільки технологія очищення, а й самі системи, що відповідають за цей процес. Практично у будь-якому регіоні країни люди відчувають запах хлору, незвичний колір, помічають значний осад. А в місцевості, де знаходяться великі промислові підприємства або сільськогосподарські угіддя, у складі води можуть опинитися важкі метали, солі, діоксини, пестициди та інші шкідливі речовини. Від цього не застрахований ніхто, особливо у теперішньому стані водопровідних комунікацій. Ось чому не можна пити воду з крана без додаткової обробки та фільтрації. Навіть довге кип'ятіння не врятує від проблем зі здоров’ям, якщо вживати її регулярно. Авжеж, від однієї склянки ви нічого не відчуєте, але при систематичному вживанні накопичувальний ефект буде значним. І однозначно негативним. Це може проявлятися у проблемах з суглобами, серцем, шлунково-кишковим трактом та ін. З часом можна нажити й онкологію. Що казати про досить чутливий організм людини, якщо навіть побутово техніка здатна ламатися під впливом неякісної води. Тому практично всі мешканці України воліють користуватися засобами додаткового очищення води з крана. Аквантіс пропонує вам повноцінну очистку води для пиття та побутових потреб. Оберіть систему, яка буде максимально задовольняти ваші потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...