• Головна
  • Двічі був при смерті: львівські медики врятували 48-річного чоловіка
16:25, 16 лютого
Надійне джерело

Двічі був при смерті: львівські медики врятували 48-річного чоловіка

Двічі був при смерті: львівські медики врятували 48-річного чоловіка

У Львові врятували чоловіка, який рік тому потрапив в аварію разом із дружиною і трьома дітьми.

Як повідомили у  пресслужбі Першого ТМО Львова, рік тому 48-річний Михайло Колісник з міста Новояворівськ потрапив в аварію разом із дружиною і трьома дітьми. Чоловіка доправили до лікарні святого Луки у важкому стані: діагностували крововилив у мозок, забій легень, переломи поперекового відділу хребта, тазу, великогомілкової кістки та ребер.

Медики прооперували Михайла. Спершу провели лапаротомію, аби впевнитися, що у нього немає активної внутрішньої кровотечі, після чого зіставили й зафіксували пошкоджені кістки. За два тижні після операції стан пацієнта погіршився.

"Причина - коліт і його найважче ускладнення - токсичний мегаколон. Це рідкісне та небезпечне для життя ускладнення запального захворювання кишківника. Воно викликає патологічне розширення товстої кишки, непрохідність та може призвести до органної недостатності і сепсису", - йдеться у повідомленні.

За словами лікарів, стан пацієнта був вкрай важким, а шанси вижити - один зі ста. Йому видалили частину товстої кишки і сформували стому - штучний отвір у черевній порожнині з виведеною назовні кишкою. Після цього стан Михайла ненадовго покращився, але септичні процеси тривали, тож лікарі видалили ще частину кишки й вивели нову стому.

Під час двох втручань хірурги видалили Михайлові 90% товстого кишківника. Ще місяць після операцій стан пацієнта стабілізовували анестезіологи. За чотири місяці після втручання лікарі планово закрили стому.

Через рік після аварії Михайло прийшов на плановий огляд. Чоловік зараз почувається добре.

Читайте також: На Львівщині відновить роботу один із приміських автобусних маршрутів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_лікарі #операція #операція_у_львові #львівська_лікарня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...