Кишкові інфекції. Як повернутися до нормального життя?

Одними із найпоширеніших та неприємних інфекційних захворювань є ті, які ушкоджують шлунково-кишковий тракт людини. Причинами виникнення можуть стати віруси, бактерії, продукти їх життєдіяльності (токсини). Що ж робити, якщо Ви відчуваєте нудоту, біль у шлунку, у Вас блювання або діарея, висока температура?

При перших ознаках захворювання - зверніться до лікаря.

Багато хто із нас, відчувши симптоми недуги, звик сам ставити собі діагнозі, призначати лікування. Однак, слід пам'ятати, що тільки лікар правильно оцінить стан хворого, призначивши коректну діагностику. Адже для постановки точного діагнозу і призначення необхідного лікування, дуже важливо спочатку відрізнити кишкову інфекцію від захворювань зі схожими симптомами (наприклад, небактеріального харчового отруєння, пневмонії, гострого апендицитута ін.) Щоб визначити, чим саме викликана кишкова інфекція -присутністю бактерій, впливом вірусів або токсинів, необхідно отримати результати специфічних лабораторних досліджень.

Тому лікарі, призначаючи своїм пацієнтам необхідну діагностику, рекомендують приватні лабораторії, які використовують новітні реагентамиі високотехнологічне обладнання. Наприклад, в лабораторії «ДІЛА» особливу увагу приділяють якості проведених досліджень, яка відповідає національним та міжнародним стандартам. Якість лабораторного дослідження відображається у точності та достовірності результату. Отримані показники стануть невід'ємною складовою постановки правильного діагнозу і призначення ефективного лікування, яке допоможе Вам швидше повернутися до повноцінного життя.

Проте краще подбати про своє здоров'я заздалегідь. Адже керуючись кількома простими порадами, можна знизити ризик неприємного «знайомства» з гострими кишковими інфекціями.


1. Дотримуйтесь елементарних правил гігієни, мийтерукиперед їжею.
2. Вода - джерело життя, але не пийте воду з під крану. Краще купуйте бутильовану, кип'ятіть або очищайте за допомогою фільтру.

3. Раціонально купуйте харчові продукти, приділяєте особливу увагу їх обробці, правилам та строкам зберігання. Завжди добре проварюйте та прожарюйте м'ясо і рибу. Не готуйте занадто багато, щоб не зберігати готову їжу більше двох днів.

4. Дотримуйтесь чистоти на кухні. Використовуйте різніобробні дошки, ножі для сирого і вареного м'яса, риби і овочів. Мийте посуд відразуж після їжі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі