• Головна
  • Ваучерна підтримка ветеранів: як це працює у Львові
15:35, 14 лютого
Надійне джерело

Ваучерна підтримка ветеранів: як це працює у Львові

Ваучерна підтримка ветеранів: як це працює у Львові

У Львівській міській раді триває прийом заявок на конкурс з ваучерної підтримки ветеранів та їх рідних.

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У Ратуші провели одноденні навчання для охочих отримати фінансову підтримку від міста. Близько 30 учасників, серед яких чинні та колишні військовослужбовці та їхні дружини, отримали відповіді на запитання щодо умов отримання бізнес-ваучера.

На найбільш часті питання про ваучерну підтримку для захисників відповіли в управлінні економіки Львівської міської ради.

Хто може отримати ваучер?

Ваучерну підтримку для ветеранів та їх рідних можуть отримати ветерани/ветеранки або їх дружини/чоловіки, або один із батьків, якщо ветеран/нка не одружені, або один із неповнолітніх дітей, якщо вони зареєстровані у Львівській міській територіальній громаді.

Скільки коштів можна отримати?

Максимальна сума ветеранського ваучера - 300 тис. грн, але проєкт може додатково фінансуватися за рахунок інших джерел.

На що можна витратити ваучер?

Ваучер надається на такі цілі: придбання обладнання, сировини, комплектуючих; придбання, оренда, ремонт нерухомого майна, спеціалізованих транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту; закупівлю ліцензійного програмного забезпечення; профільні, професійні навчання для  бізнесу.

Які документи необхідно подати для участі в конкурсі?

Для участі в конкурсі на отримання ваучерної підтримки учасники мають подати: заяву на участь у конкурсі, форму розвитку бізнесу, комерційну пропозицію, свідоцтво про одруження (якщо подає дружина/чоловік ветерана), свідоцтво про народження (якщо подає один із батьків або дитина). Форми бланків можна знайти за посиланням.

Де має бути зареєстрований підприємець?

Ветеран має бути зареєстрований у Львівській міській територіальній громаді, однак на момент подання заяви він може і не бути підприємцем, але має зареєструватися невдовзі, бо погашення ваучера можливе за умови його державної реєстрації як ФОП.

Який бізнес можна розвивати? Чи є обмеження?

Реалізація проєкту має бути спрямована на започаткування та розвиток власної справи, окрім здійснення діяльності у сфері грального бізнесу, виготовлення та торгівлі підакцизними товарами.

Як проходить відбір у конкурсі: хто обирає переможців і на яких підставах?

Після завершення терміну, на який оголошений конкурс, заявки опрацьовують та виносять на розгляд конкурсної комісії. На засіданні конкурсної комісії автори презентують свої проєкти. Члени конкурсної комісії оцінюють проєкти в балах 0-5 відповідно до встановлених критеріїв. Далі формують рейтинг учасників та визначають переможців

Коли можна отримати кошти?

Спершу ветеран реалізує проєкт за свої кошти, а згодом йому відшкодовують їх на підставі підтверджуючих документів.

Які надалі потрібно документи щодо реалізації проєкту?

Після реалізації проєкту необхідно надати засвідчені копії договорів, акти виконаних робіт/наданих послуг, платіжні документи та чеки.

Скільки разів один підприємець може податися на участь у конкурсі ваучерної підтримки?

Ваучерна підтримка є одноразовою на сім’ю ветерана.

Нагадаємо, у Львівській міській раді триває прийом заяв на конкурс з ваучерної підтримки ветеранів та їх рідних. Учасники можуть отримати до 300 тис. грн на започаткування та розвиток власної справи. Подати заявку можна до 1 березня 2024 року.

Для консультації можна звертатись за номером телефону 032 297 57 64 - Юля Трохимчук або Центр підтримки підприємництва за телефоном: +380 (32) 254 60 15, +38 (067) 000 24 06.

Минулоріч  30 ветеранів та їхніх дружин отримали до 300 тисяч гривень ваучерної підтримки на започаткування чи розвиток власної справи. Загалом Львівська міська рада пропонує вже 13 ваучерів для допомоги підприємцям. У 2023 році на підтримку бізнесу з міського бюджету виділили 492 ваучери на 46,4 млн грн.

Читайте також: Накрився Алупкою: як українці відреагували на знищення ВДК "Цезар Куніков", - ФОТО, ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ваучер #підтримка #ветеран #ЛМР
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...