• Головна
  • У Львові збудують Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні
15:15, 8 лютого
Надійне джерело

У Львові збудують Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні

У Львові збудують Центр допомоги українцям, які зазнали тортур на війні

У Львові вибудовують центр допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів. На розбудову такого центру у Львові уряд Фландрії (Королівство Бельгія) передає 1,5 млн євро.

Сьогодні сесія погодила прийняття коштів у бюджет Львівської громади.

Зокрема, ці кошти скерують на розбудову центру допомоги українцям, які зазнали тортур на війні. Він запрацює в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN, що має багато аспектів: лікування, реабілітація та протезування поранених українців, мистецтво, спорт, соціальне житло для поранених, які проходять лікування, тощо.

«Після останньої зустрічі міського голови Львова і міського голови Мехелена, який також є віцепрем’єр-міністром Уряду Фландрії, було презентовано проєкти, які сьогодні актуальні з точки зору допомоги пораненим. Відтак, Уряд Фландрії прийняв рішення передати 1,5 мільйона євро для наших поранених захисників, які зазнали тортур.

Над центром роботи вже розпочали, цього року він має бути відкритим. Ми використовуємо діючу будівлю, яка буде реконструйована. Це, фактично, чи не перший в Україні центр для тих, хто пройшов складні випробування тортурами.

Це буде розширення психологічної допомоги, яка сьогодні вже надається для поранених захисників, будуть окремі спеціалізовані кабінети та окремі підходи. Тобто це такий проєкт, який напрацьовується із закордонними партнерами для того, щоб можна було надавати окремо точкову допомогу власне тим, які пройшли складні випробування і муки», - пояснив у коментарі перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Це дуже важливе рішення. Уряд Фландрії прийняв рішення виділити для нашої екосистеми людяності UNBROKEN 1,5 млн євро. Ці кошти будуть скеровані на вибудовування центру допомоги українцям, які зазнали тортур. Хочу подякувати керівництву Фландрії, міському голові Мехелена, який особисто залучений у цей процес, і всім платникам податків Фландрії, які були учасниками цього рішення», - наголосив під час розгляду питання на сесії міський голова Львова Андрій Садовий.

До слова, від початку повномасштабного вторгнення росіян, у центрі UNBROKEN вже пролікували понад 16 тисяч поранених українців.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати дві нові школи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#центр_допомоги_українцям_львів #будівництво #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...