• Головна
  • Італійське місто Тренто стало партнером Львова в UNBROKEN Cities
09:33, 5 лютого
Надійне джерело

Італійське місто Тренто стало партнером Львова в UNBROKEN Cities

Італійське місто Тренто стало партнером Львова в UNBROKEN Cities

Мер Львова Андрій Садовий взяв участь в інавгурації італійського міста Тренто, яке у цьому році обрано Волонтерською столицею Європи.

На інавгурації був присутній також президент Італії Серджо Маттарелла, який публічно висловив свою підтримку Україні. Також місто Тренто доєдналося до мережі міст UNBROKEN Cities, та передало більше 16 тис євро, які зібрала баскетбольна команда Aquila Basket Trento для Львова.

«Отримав запрошення на інавгурацію італійського Тренто, яке у цьому році обрано Волонтерською столицею Європи. Нещодавно Львів змагався з Тренто за статус столиці. А тепер підписали угоду про співпрацю. Маємо нову яскраву точку на карті мережі міст UNBROKEN Cities. Розвиваємо наші міжнародні звʼязки та дружні відносини для кращого розвитку реабілітації у Львові та Україні», - повідомив Андрій Садовий.

«Наша мета, як європейської столиці волонтерства, полягає в тому, щоб взяти на себе турботу про світ, про тих, хто поруч з нами, про тих, хто прийшов здалеку, про тих, хто бореться. У світі, де домінує логіка прибутку, волонтери вчать нас, що безкорисна, жертовна праця означає не нульову вартість, а нескінченну цінність. Бо жертвування своїм часом, ресурсами та енергією зцілює нас від бідності сенсу. Турбота стає ліками для всіх нас, а волонтери допомагають нам залишатися людьми», - наголосив Франко Янезеллі, мер Тренто.

На інавгурації був присутній також президент Італії Серджо Маттарелла. Під час свого виступу він нагадав, про давні дружні стосунки з Україною і бажання їх підтримувати і надалі.

«Свобода і незалежність України є одними з основоположних цінностей Європи», - заявив Серджо Маттарелла.

Нагадаємо, ініціатива UNBROKEN Cities – це об’єднання міст з усього світу задля підтримки та розвитку реабілітації в Україні. Манчестер, Ліверпуль та Львів стали містами-засновниками та першими учасниками міжнародної мережі. На сьогодні до ініціативи вже приєдналися німецьке місто Вюрцбург та данське місто Орхус.

Читайте також: Як ветеранам у Львові отримати 300 тис. грн на розвиток бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #UNBROKEN_Cities #Тренто #Андрій_Садовий #реабілітація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...