• Головна
  • Пошкоджений корпус університету біля Львова накриють металевим куполом
14:14, 3 лютого
Надійне джерело

Пошкоджений корпус університету біля Львова накриють металевим куполом

Пошкоджений корпус університету біля Львова накриють металевим куполом

У Дублянах тривають протиаварійні роботи – з пошкодженого російськими дронами корпусу університету демонтуємо аварійні елементи. А з Німеччини їде купол, який захистить корпус від додаткового руйнування.

Про це повідмив заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

"Під час атаки 1 січня «шахеди» пошкодили корпус Львівського національного університету природокористування у Дублянах. Той, перед яким встановлено пам’ятник Степанові Бандері, бо він вчився тут 100 років тому. І якщо пам’ятник лишився не ушкоджений, то будівлі корпусу дісталось добряче. Як і решті будівель ансамблю архітектурних пам’яток", - написав Зубач.

Зараз будівельники комунального підприємства «Рембуд» демонтують аварійні елементи даху корпусу університету, пошкоджені конструкції перекриття, а також частину цегляної кладки верхнього оглядового майданчика, збирають усе будівельне сміття.

Також уже здійснили демонтаж дзвону та механізму годинника. Це роботи, з якими не можна чекати. Їх потрібно виконати, адже вже скоро тут візьмемося за монтаж металевого куполу – тимчасового перекриття, яке убезпечить будівлю від ще більшого руйнування.

Оскільки споруда зараз частково без даху, а там є дерев’яне перекриття і дуже багато елементів, які руйнуються від замокання, дощів – разом з будівельниками прийняли рішення все це накрити металевим каркасом, облаштувати надійний брезентовий дах, який убезпечить від потрапляння води і вологи, від замерзання і розтріскування мурів.

"І всі наступні роботи вже будуть виконуватися під цим каркасом. На корпус чекає реставрація. І якщо тривалий час будівля не буде накритою – вона просто знищиться. А звичайне накриття брезентами зовсім не рятує. Тому ми сконтактували з фірмою, яка має такі металеві куполи, зробили замовлення, накриття вже в дорозі до Дублян", - додав Зубач.

Читайте також: Нова "тривога": на Львівщині планують до кінця року модернізувати систему сповіщення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дубляни #унівеситет #ракетна_атака #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...