• Головна
  • На фасаді однієї львівської школи відкрили одразу 5 меморіальних таблиць Героям
18:02, 1 лютого
Надійне джерело

На фасаді однієї львівської школи відкрили одразу 5 меморіальних таблиць Героям

На фасаді однієї львівської школи відкрили одразу 5 меморіальних таблиць Героям

Сьогодні на фасаді львівської школи №86 відкрили 5 меморіальних таблиць пам'яті загиблих львів’ян, які загинули в боях із російськими окупантами.

Іваночко Андрій, Захарко Ігор, Діанов Валерій, Якимов Владислав та Малаховський Павло свого часу навчалися у цій школі, тому місто вшановує їх пам'ять, виготовивши такі таблиці, повідомляє Львівська міськрада.

«5 меморіальних таблиць на стіні цієї школи вшановують пам'ять 5 випускників цього навчального закладу, які загинули у російсько-українській війні. На жаль, фактично в кожній нашій школі є загиблі випускники і ми щотижня відриваємо нові таблички.

Ми маємо розроблену процедуру встановлення меморіальних таблиць. Рідні звертаються до навчального закладу, надають коротку інформаційну довідку і фото для дошки. Далі ми передається це в управління архітектури, що розробляє макет, погоджуємо його з близькими і фінансуємо виготовлення такої таблиці», – розповів Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

Меморіальні таблиці, які сьогодні відкрили, вшановують пам'ять таких захисників:

Павло Малаховський

З перших днів повномасштабного вторгнення росії боровся за незалежність України. Героїчно загинув 3 січня 2023 року під м. Бахмут Донецької області у віці 35 років.

Валерій Діанов

Боровся з окупантами на східному напрямку і героїчно загинув на 44-ому році життя у бою за м. Вугледар Волноваського району Донецької області (31 січня 2023 року).

Ігор Захарко

Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку, захищаючи незалежність України. 8 лютого 2023 року героїчно загинув у віці 37 років у с. Водяне.

Владислав Якимов

Воював на Луганщині та на Запорізькому напрямку. 20 березня 2023 року героїчно загинув у віці 27 років у с. Кузьмине Сєверодонецького району Луганської області. Представлений до нагороди орденом «За мужність І ступеня» (посмертно).

Андрій Іваночко

Захищав незалежність та територіальну цілісність України в зоні АТО (2015-2017рр). У перші дні великої війни був під Києвом, відвойовував свободу України. 21 березня 2022 року героїчно загинув на 30-му році життя під Миколаєвом, смт. Первомайськ. Нагороджений посмертно орденом «За мужність ІІІ ступеня».

«Наші соколята з цих меморіальних дошок будуть зустрічати дітей, батьків, вчителів і щодня нагадувати всім, за що вони віддали життя. Вони загинули, аби ми жили в мирній, квітучій Україні.

Мій син Андрій дуже любив Україну. Він хотів помститися росіянам за все те зло, яке вони спричинили нашому народу і захистити тих, хто не міг захиститися сам.

Відкриття таблиці для мене дуже цінне, бо мій син любив школу. Він завжди з теплотою згадував свою першу вчительку Марію Зеновіївну, яка завжди раділа дитячим маленьким перемогам і виховала в них чуйність, людяність та доброту. Також Андрій любив свою класну вчительку Лідію Миколаївну, що завжди його підтримувала. Дякую за це безмежно і за пам'ять про мою дитину», – сказала пані Лілія, мама загиблого Героя Андрія Іваночка.

Читайте також: З російського полону повернули трьох мешканців Львівщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #вшанування_Героїв #школа #меморіальна_таблиця #ЛМР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...