• Головна
  • Куди піти у Львові: органний зал оприлюднив програму на місяць
12:51, 1 лютого
Надійне джерело

Куди піти у Львові: органний зал оприлюднив програму на місяць

Куди піти у Львові: органний зал оприлюднив програму на місяць

У Львівському органному залі в лютому заплановали 41 подію. Це і десятки органних концертів, і симфонічні події, і заходи для дітей, і особливі виступи музикантів з різних куточків світу.

Розпочинається місяць із масштабних симфонічних подій:

  • 3 лютого о 19:00 звучатиме легендарна Пʼята симфонія Людвіга ван Бетовена у виконанні симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом Такуї Шігешіти, диригента з Японії.
  • 10 лютого в Органному можна буде почути не менше легендарний «Реквієм» Вольфганга Амадея Моцарта у виконанні Луганського оркестру, хору «Гомін», солістів та під диригуваннямДеніела Ханссона (Швеція).
  • 18 лютого відбудеться світова премʼєра Симфонії №3 Золтана Алмаші, яка отримала назву «Переможна». Написана на замовлення Львівського органного залу симфонія буде виконана Луганським філармонійним оркестром, диригуватиме Іван Остапович.
  • Також цього вечора на глядачів чекає ще одна премʼєра – вперше в Україні прозвучить Концерт для фортепіано з оркестром Стаффана Сторма, солюватиме в ньому Андрій Макаревич.
  • 20 лютого згадуємо героїв Майдану та трагічні події Революції Гідності. У роковини розстрілу на вулиці Інститутській у Києві в Органному відбудеться концерт «Сильвестров. Майдан». Хор «Гомін» під диригуванням Вадима Яценка виконає хорову кантату, написану Валентином Сильвестровим, який безпосередньо пережив увесь досвід подій Революції Гідності.
  • 24 лютого, у другі роковини початку повномасштабної війни, о 16:00 відбудеться особлива подія – «Жити! Два роки 10-літнього екзистенційного: слово та музика». Це буде вечір поезії військового Володимира Тимчука під музичний супровід піаністки Любові Лукіної.
  • Того ж дня о 19:00 будуть лунати симфонічні полотна Йоганнеса Брамса, що співзвучні буремному сьогоденню. «Симфонічна музика Брамса» у виконанні Луганського філармонійного оркестру під диригуванням Мирослава Кріля.

У лютому у Львівському органному залі виступатиме багато запрошених солістів:

  • 8 лютого на «Фортепіано в чотири руки. Dovhan & Zubko Piano Duo» слухачі почують нову музику, написану для фортепіано в чотири руки, в більшості саме для дуету Петра Довганя та Наталі Зубко.
  • 16 та 17 лютого свої «Шедеври органної музики» представить органістка з Ужгорода Ольга Чундак.
  • 23 лютого лунатиме «Віртуозна органна музика» у виконанні Ольги Шпинди яка наразі вчиться у Польщі органній справі.
  • 25 лютого на слухачів чекає «Європейська органна музика» від Наталії Лендєл з Ужгорода.
  • 28 лютого на сцені Органного – «Польський віртуоз Ярослав Врублевський». Органіст з Варшави дасть єдиний сольний концерт у Львівському органному залі, щоб підтримати Україну та українців у часи страшної війни.

Також впродовж місяця відбудуться десятки органних концертів від солістів Львівського органного залу – Світлани Позднишевої, Олени Мацелюх, Ольги Стрілецької, Віталія Дворового, Марка Новаковича.

Чарівні програми презентує піаніст Андрій Макаревич. А разом зі Світланою Позднишевою, Ольгою Стрілецькою та Меланією Макаревич він гратиме «Чотири роялі», де на сцені будуть одночасно чотири інструменти.

Заплановані дві події для дітей: 9 лютого о 19:00 сімейний органний концерт «Карнавал тварин», де батьки можуть вільно себе почувати на концерті з дітьми, та 17 лютого о 14:00 «Граємо. Дитяча інтерактивна музична подія», ідеальний формат для активних діток, котрі хочуть познайомитися із класикою весело та незабутньо.

Також, як завжди, на львівʼян чекають чарівні концерти при свічках, а 10 лютого – «Екскурсія Органним залом».

Читайте також: З російського полону повернули трьох мешканців Львівщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #куди_піти_у_Львові #Львівський_органний_зал #афіша_Львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...