• Головна
  • У Садового з'явився радник з питань ветеранів та людей з інвалідністю
15:53, 29 січня
Надійне джерело

У Садового з'явився радник з питань ветеранів та людей з інвалідністю

У Садового з'явився радник з питань ветеранів та людей з інвалідністю

Дмитро Міхалець, який став радником міського голови Львова з питань ветеранів та людей з інвалідністю, має за плечима чималий досвід роботи у новій поліції та брав активну участь у боях за Україну у найгарячіших точках – спершу як доброволець, а пізніше у складі спеціальних поліцейських батальйонів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

33-річний Дмитро Міхалець родом із Хмельницького. Був активним учасником Євромайдану, добровольцем захищав Україну у зоні проведення АТО. Упродовж 2015 – 2023 років служив у патрульній поліції України в різних містах та на різних посадах, був заступником начальника Головного управління поліції Львівської області.

Початок війни зустрів тут, на Львівщині, займаючись охороною громадського порядку, коли через Львів пройшло понад 5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб. А вже наприкінці 2022 року поїхав захищати Україну на передову. Тоді командував батальйоном «Захід», який брав участь в операції зі звільнення Харківщини, у бойових діях на Бахмутському напрямку, в обороні Донецької та Луганської областей.

У 2023 році перейшов в окрему штурмову бригаду Національної поліції «Лють», боронив країну на Донецькому та Луганському напрямках. Отримавши поранення, у січні 2024 року був звільнений зі служби.

Із 26 січня 2024 року Дмитра Міхальця призначено радником  міського голови апарату виконавчого комітету Львівської міської ради з питань ветеранів та людей з інвалідністю у Львові. На новій посаді він планує працювати у першу чергу над збільшенням можливостей для соціалізації ветеранів у мирному житті, створення якісного ветеранського простору. 

«Багато вже зроблено, але й чимало потрібно зробити. Є центр надання послуг учасникам бойових дій, простір ветерана, але це все треба розвинути ще більше. Бо якщо учасників АТО в нас у Львові було близько 7 тисяч, то учасників війни з росією вже буде більше 35 тисяч. Це велика кількість людей, яким буде потрібна різна допомога у вирішенні питань, і треба мати всі можливості, аби максимально допомогти їм у цьому.

Має бути окремий підхід до кожного бійця, який повернувся з війни. Це своєрідне менторство над кожним бійцем, який отримає кваліфіковану допомогу від соціальних працівників щодо збору певних документів: якщо отримав поранення, то допомогу при пораненні тощо. Окремо з командою будемо працювати над комплексною допомогою людям з інвалідністю, яку отримали не через війну», - пояснює Дмитро Міхалець.

Серед найважливішого у планах – створення ветеранського простору, де кожен ветеран зможе знайти себе і соціалізуватися в суспільстві поза війною. Також це допомога бійцям, які отримали поранення і потребують реабілітації та відновлення. Також це максимальне залучення бізнесу, який прийматиме ветеранів на роботу, і, звісно, залучення ветеранів до органів місцевого самоврядування.

Довідка. Міхалець Дмитро Володимирович (33 роки), 13.03.1990.

Родом із Хмельницького.

Був активним учасником Євромайдану. У 2014 році добровольцем у Збройних силах України брав участь у зоні проведення АТО.

У 2015 почав служити у новоствореній патрульній поліції, пройшовши конкурсний відбір. Був командиром роти патрульної поліції Києва.

У 2016 році працював начальником управління патрульної поліції Івано-Франківська.

У 2018 перейшов на службу у Хмельницький, очоливши Головне управління Національної поліції з напряму превентивної діяльності. Також періодично брав участь в АТО / ООС.

У 2019 році став заступником начальника Головного управління поліції Львівської області. Початок війни зустрів тут, на Львівщині, займаючись охороною громадського порядку.

Наприкінці 2022 року поїхав захищати Україну на передову. Командував батальйоном «Захід», який брав участь в операції зі звільнення Харківщини: спершу був заступником, а потім командиром батальйону. Пізніше батальйон брав участь у бойових діях на Бахмутському напрямку, в обороні Донецької та Луганської областей.

У 2023 році перейшов в окрему штурмову бригаду Національної поліції «Лють», боронив країну на Донецькому та Луганському напрямках.

Отримавши поранення, у січні 2024 року звільнений зі служби.

Проживає у Львові, виховує 7-річного сина.

Читайте також: Бійці львівської 24-ї ОМБр мені короля Данила власноруч збирають ударні безпілотники, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ногвини_Львів #новини_Львова #радник #Львівський_міський_голова #Андрій_Садовий #Дмитро_Міхалець
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...