• Головна
  • Львівавтодор повідомив, скільки водіїв не видавали пасажирам квитки
17:58, 20 січня
Надійне джерело

Львівавтодор повідомив, скільки водіїв не видавали пасажирам квитки

Львівавтодор повідомив, скільки водіїв не видавали пасажирам квитки

За інформацією відділу з контролю та оплати ЛКП «Львівавтодор», із початку січня цього року виявлено 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам.

Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ «Міра і К», водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. У випадках з водіям маршрутів №14, 25 і 37 контролери ЛКП «Львівавтодор» викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації.

«Коли пасажир заходить у громадський транспорт і сплачує за проїзд, то водій зобов’язаний видати йому квиток. Адже зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка.

У таких випадках наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо.

Відтак, вже цього року, фактично за два тижні, було зафіксовано 5 таких випадків. По більшості з них було викликано поліцію, яка склала відповідні протоколи.

Зі свого боку закликаємо водіїв громадського транспорту Львова, не порушувати законодавство і видавати квитки пасажирам, які оплатили за проїзд. Щоб не доводилося бути притягнутим до відповідальності правоохоронними органами», - наголошують у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, 11 грудня минулого року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, цей спосіб оплати є найдорожчим. Пільговики, за винятком учасників бойових дій, та учні можуть здійснювати безоплатні поїздки на підставі відповідних ЛеоКарт. Студенти можуть їздити у всіх видах транспорту за пів ціни, якщо вони мають студентські ЛеоКарт. Також на всіх маршрутах розпочав працювати контроль. Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

Читайте також: За тиждень Львів передав на фронт техніки на 11,6 млн грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #автобус #Львів #транспорт #ЛеоКарт #квиток #оплата
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...