• Головна
  • Поляки передали Львівщині гуманітарну допомогу на 5,6 млн гривень
13:13, 19 січня
Надійне джерело

Поляки передали Львівщині гуманітарну допомогу на 5,6 млн гривень

Поляки передали Львівщині гуманітарну допомогу на 5,6 млн гривень

Генератори, електричні обігрівачі, дефібрилятори, спорядження для військових загальною вартістю понад 600 тисяч злотих (5,6 млн гривень) передали Львівщині від Жешувської агенції регіонального розвитку.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

В рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Україна» 2014 - 2020 агенція реалізує проєкт «Підкарпатський інкубатор підтримки українських ініціатив», допомагаючи українцям в часі війни. Гуманітарну допомогу надали спільно із маршалківством Підкарпатським.

«Допомога від польських колег дуже суттєва, - розповіла директорка департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець. - Це зокрема 37 генераторів, 50 електричних обігрівачів, 10 дефібриляторів, а також тактичні пошукові ліхтарі, шлакові мотопомпи, термоактивний одяг та п’ять дронів. Ми вдячні Жешувській агенції за сталу підтримку, вона дає відчуття сили спільності і солідарності в найважчі часи».

Обладнання, призначене для закладів охорони здоров'я, освіти та культури, вже доставили за призначенням - завдяки допомозі Релігійної Місії «Карітас-Спес» Львівської Архідієцезії РКЦ.

Генератори отримали лікарні в Новояворівську, Стрию, Бориславі, Жовкві, школи, ліцеї, училища у Львові, Борині, Червонограді, Дрогобичі, Добротворі, Судовій Вишні, Стрию, Самборі, а також Львівська національна філармонія, обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму, обласний музично-драматичний театр ім. Ю. Дрогобича, Львівський музей історії релігії.

Обігрівачі також передали медичним, навчальним та культурним закладам у Львові та області.

Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав дефібрилятори та медичні рюкзаки.

Військове спорядження передадуть у зону бойових дій. Дрони - на Харківський, ⁠Краматорський, Авдіївський напрямки, інше спорядження - 25 пошукових ліхтарів, 4 мотопомпи та 42 комплекти термоактивного одягу - на Запорізький напрямок.

Читайте також: До Дня Соборності у Львові встановлять рекорд України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#допомога #допомога_від_польщі #війна #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...