• Головна
  • У Львові мешканці самовільно замінили 100-літню історичну браму: що відомо
11:36, 19 січня
Надійне джерело

У Львові мешканці самовільно замінили 100-літню історичну браму: що відомо

У Львові мешканці самовільно замінили 100-літню історичну браму: що відомо

У Львові мешканці будинку на вул. Шараневича, 9 самовільно замінили історичну браму на сучасну алюмінієву.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, найвірогідніше, автентична брама вже втрачена. На зустрічі з представниками мерії люди пообіцяли розглянути можливість відновлення брами за зразком оригінальної в межах міської Програми співфінансування.

«За словами мешканців, столітня вхідна металева брама перебувала в поганому стані. На жаль, замість відповідної реставрації, браму вирішили замінити, ще й у такий варварський спосіб. Зараз місце перебування історичної брами невідоме, швидше за все вона безповоротно втрачена», – заначили у ЛКП «Бюро спадщини».

Будинок на вул. Шараневича, 9 не є пам’яткою, але належить до цінної історичної забудови. Відтак мешканці мали можливість відреставрувати цю браму в межах міської Програми співфінансування, сплативши лише 30% від вартості всіх робіт, решту суми оплачує місто.

«Під час зустрічі ми нагадали мешканцям про цінність будинку та його елементів і наголосили, що навіть якщо будинок не є пам'яткою, він є частиною цінної історичної забудови, яку потрібно берегти. Також ми розповіли про міські програми співфінансування і закликали у вересні подати заявку на відновлення брами. Мешканці пообіцяли розглянути можливість участі у Програмі. Тож будемо чекати заявку від цього будинку під час наступного набору. Беремо цю адресу на контроль і обов’язково нагадаємо про це мешканцям», – зазначили у ЛКП «Бюро спадщини».

Також у комунальному підприємстві подякували активістам та мешканцям за небайдужість та розуміння важливості спільного збереження культурної спадщини. А мешканцям історичної частини міста вкотре нагадують, що у Львові діють програми співфінансування реставрації історичних дверей, вікон та балконів.

Читайте також: Захищав поплічників окупанта та попався на хабарі: у Львові судитимуть адвоката

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#замінили_двері #новини_львова #новини_львів #історична_брама
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...