• Головна
  • З початку епідсезону на Львівщині майже 6 тисяч осіб захворіли на коронавірус
17:07, 18 січня
Надійне джерело

З початку епідсезону на Львівщині майже 6 тисяч осіб захворіли на коронавірус

З початку епідсезону на Львівщині майже 6 тисяч осіб захворіли на коронавірус

На Львівщині зареєстрували 5957 випадків ковіду, з них 21 – летальний. 85% померлих – люди, старші за 60 років, до того ж не були вакциновані проти коронавірусу за останній рік.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

У межах загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб організовують виїзні вакцинальні сесії до громад. Вони роз’яснюють важливість щеплень, особливо для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Наразі в Україні є понад 2 млн доз вакцин. Медики використовують вакцини «Janssen» (виробник «Johnson&Johnson») та «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Для дітей з 5-річного віку використовується вакцина проти COVID-19 «Comirnaty» для дітей (виробник «Pfizer»).Також доступна Омікрон-специфічна вакцина (виробник «Pfizer») рекомендована для бустерних щеплень людям, які мають два щеплення.

«Щеплення проти COVID-19 у 2024 році залишаються безоплатними для кожного українця. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Нагадаю, що вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. Вакцинуйтесь самі та подбайте про батьків», – зазначила Наталія Іванченко, генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Кампанія «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт в Україні.

Читайте також: У Львові лікують 25-річну снайперку після поранення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коронавірус_на_львівщині #грип_на_львівщині #сезонні_захворювання_на_львівщині #грип #застуда
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...