• Головна
  • Столітні ювіляри у Львові отримуватимуть по 10 тисяч гривень
10:57, 13 січня
Надійне джерело

Столітні ювіляри у Львові отримуватимуть по 10 тисяч гривень

Столітні ювіляри у Львові отримуватимуть по 10 тисяч гривень

У 2024 році усі поважні уродинники, яким виповниться 100 і більше років, до Дня народження отримуватимуть 10 тисяч гривень. Це удвічі більша сума, ніж у попередні роки. Цього року у Львівській громаді свої столітні ювілеї відзначатимуть 25 довгожителів. Ще 43 іменинників святкуватимуть більше ста років.

Загалом у Львівській громаді у 2024 році 68 людей відзначають сто та більше років. Серед них 7 чоловіків та 61 жінка.

Як розповіли у міському управлінні соціального захисту, аж 12 осіб відзначатимуть День народження у березні. У грудні та листопаді святкуватимуть уродини по 8 мешканців нашої громади. У серпні прийматимуть вітання 7 львів’ян поважного віку, а у жовтні – 6. По 5 осіб святкуватимуть у травні, червні і вересні. У січні – 4 уродинники, у липні та квітні – по 3. Найменше людей, яким цього року виповнюється 100 та більше років, відзначатимуть свій День народження у лютому: їх лише двоє.

Найстаршій мешканці нашої громади, Олені Рибалко, цьогоріч виповнюється 107 років. І святкуватиме вона свій День народження 2 червня. А першою у цьому році свої уродини відзначила Євгенія Тесленко: 10 січня їй виповнилось 100 років.

Усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади вітатимуть представники міської влади. Тим львів’янам, яким виповниться сто років, на День народження з бюджету нашої громади нададуть одноразову матеріальну допомогу в сумі 10 тис. грн, подарують пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім, хто святкуватиме 101 та більше років – 10 тис. грн.

До слова, традиція привітання довгожителів у Львові існує вже 16 років. Загалом у 2024 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 680 тис. грн, розмір одноразової матеріальної допомоги – 10 тис. грн. У попередні роки матеріальна допомога для поважних уродинників становила 5 тис. грн.

Читайте також: Скорботного Христа у Львові можна буде побачити на виставці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ювілей #100_років #доломога #Львівська_міськрада #Львівська_громада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...