• Головна
  • Пересадка без доплати: у транспорті Львова така можливість з'явиться навесні
11:53, 12 січня
Надійне джерело

Пересадка без доплати: у транспорті Львова така можливість з'явиться навесні

Пересадка без доплати: у транспорті Львова така можливість з'явиться навесні

Безоплатну пересадку у громадському транспорті Львова планують впровадити в кінці першого – на початку другого кварталу цього року.

Йдеться про можливість здійснити пересадку на другий транспортний засіб впродовж 40 хвилин без додаткової оплати. Про це сьогодні повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Рухаємося до наступного етапу і вже в кінці першого – на початку другого кварталу цього року плануємо запускати безкоштовну пересадку. Щоб люди могли, проїхавши на одному міському маршруті, до 40 хвилин здійснити безкоштовну пересадку на будь-який інший автобусний, трамвайний чи тролейбусний маршрут», – зазначив Олег Забарило.

Також посадовець додав, що зараз триває робота над рештою функціоналу, який передбачає система е-квитка, зокрема, над мобільним додатком. «Плануємо, що всередині року ми перейдемо на оплату транспортної роботи перевізникам, матимемо проїзні абонементи та додаток», – сказав Олег Забарило.

Нагадаємо, місяць тому, 11 грудня минулого року у Львові на всіх міських маршрутах запрацювала безготівкова оплата проїзду. Відтоді в автобусах, трамваях та тролейбусах діють єдині тарифи, а пасажири мають можливість розрахуватися транспортною карткою ЛеоКарт, банківською картою чи пристроєм з NFC. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, однак, оскільки місто має на меті мінімізувати обіг готівки у сфері перевезень, цей спосіб оплати є найдорожчим.

До слова, на сьогодні у місті спостерігається позитивна динаміка щодо переходу на безготівкову оплату проїзду. Зараз такий спосіб оплати обрала для себе понад третина пасажирів. Більшість із них користуються загальною ЛеоКарт, адже тоді поїздка є найдешевшою та складає 13 грн. Загалом за місяць у громадському транспорті міста зареєстровано понад 7 млн поїздок.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 12 січня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Лвова #оплата_проїзду #ЛеоКарт #транспорт #безготівкова_оплата
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...