• Головна
  • Львівські лікарі провели операції із вживлення стовбурових клітин дітям
15:36, 11 січня
Надійне джерело

Львівські лікарі провели операції із вживлення стовбурових клітин дітям

Львівські лікарі провели операції із вживлення стовбурових клітин дітям

Відомий італійський хірург Роберто Брамбілла спільно із ортопед-травматологами дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова успішно вживили стовбурові клітини трьом українським дітям із порушеннями рухливості кінцівок.

Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Втручання із вживленням стовбурових клітин — це одна із провідних світових методик регенеративної медицини. І нещодавно вона була вперше застосована й у нашій лікарні. Такий сучасний метод лікування — це шанс для маленьких пацієнтів з опіковими травмами та іншими патологіями збільшити рухливість у кінцівках.

Одна із трьох перших пацієнтів – 17-річна Божена зі Львівщини. Дівчина народилася зі зрощенням променевої та ліктьової кісток, через що долоня її лівої руки була обернена наперед. Це створювало дискомфорт та не давало Божені бути самостійною у побуті. Рік тому команда ортопед-травматологів Лікарні Святого Миколая скорегувала патологію дівчини. А тепер настав час відновити повну активність кінцівки, адже після складної операції нові клітини у ній утворювалися надто повільно. Аби пришвидшити одужання Божени, керівник напрямку регенеративної медицини у одній із лікарень Італії Роберто Брамбілла запропонував застосувати новий метод — вживлення стовбурових клітин у ділянку руки, яка потребує відновлення. 

Рідкісну операцію провели у кілька етапів. Спершу — методом ліпосакції хірурги забрали зі стегнової ділянки пацієнтки жирову тканину та відділити від неї так звані мезенхімальні стовбурові клітини. Потім — вживили їх у раніше прооперовану ділянку руки. Стовбурові клітини неабияк ефективні у таких випадках, адже мають здатність трансформуватися у будь-який інший тип клітин, що в свою чергу пришвидшує процес відновлення тканин руки. Для Божени ця операція надзвичайно важлива. Після смерті мами дівчину самотужки виховувала її бабуся. І нині вже Божена прагне стати опорою для найріднішої людини. 

Інші два втручання лікарі виконали дітям із післяопіковою та травматологічною патологіями. Ці маленькі пацієнти теж із нетерпінням чекають на швидше покращення рухливості кінцівок. 

До слова, регенеративна медицина — один із найсучасніших у світі напрямків лікування глибоких ран та пошкоджених тканин, позаяк дозволяє їх відновлювати без особливо складних хірургічних втручань.

Читайте також: Незряча школярка зі Львівщини співами зібрала 2 мільйони для ЗСУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівська_лікарня #дитяча_лікарня_охматдит_львів #операція_для_дітей #врятували_дітей
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...