• Головна
  • У Львові оголосили архітектурний конкурс на облаштування громадського простору
09:02, 10 січня
Надійне джерело

У Львові оголосили архітектурний конкурс на облаштування громадського простору

У Львові оголосили архітектурний конкурс на облаштування громадського простору

Йдеться про простір на території Національного університету «Львівська політехніка», на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця у Львові. Його використовуватимуть містяни та студенти як для щоденного відпочинку, так і для заходів із вшанування пам'яті Євгена Коновальця.

Рішення про проведення конкурсу 9 січня затвердили на виконавчому комітеті Львівської міської ради. 

«Ми запланували такий простір там, де вулиця Коновальця фактично зустрічається з вулицею Бандери, перед першим навчальним корпусом. Ми маємо погодження від Політехніки навіть на можливість демонтувати паркан і увесь цей простір об’єднати. Тобто де-факто ми будемо мати більш зручну вулицю Бандери з можливістю і десь присісти, і мати додаткове озеленення, а також інклюзивність та доступність просторів. Разом з тим матимемо і мистецький спосіб вшанування пам’яті Євгена Коновальця.

Сподіваємося, що над цим завданням будуть разом працювати команди архітекторів та команди митців, скульпторів. Ми бачимо наскільки вшанування таких людей, як Євген Коновалець, є важливим з точки зору сьогоднішньої боротьби українського народу і вшанування важливих історичних постатей», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Реєстрація на конкурс триватиме до 17:00 год 21 січня 2024 року, а подати проєкт учасники можуть до 17:00 год 11 березня 2024 року.

«Ми очікуємо, що участь в конкурсі візьмуть багато архітекторів з різних міст України, так само ми відкриті до того, щоб архітектори з діаспори взяли участь у конкурсі, можливо, проєктанти міжнародних архітектурних студій в колаборації з українськими архітекторами», – додав Антон Коломєйцев.

«Дякуємо команді управління архітектури та урбаністики Львівської міськради за роботу та колегам активістам, які працювали і підтримували цю ідею, а також військовослужбовцям, які багато стежать і підтримують проєкт. Тож це дуже важливий старт конкурсу», – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Призовий фонд конкурсу становить 450 000 грн. У конкурсі визначено три премії: за перше місце – 200 000 грн, за друге – 150 000 грн, а за третє – 100 000 грн. Фінансування конкурсу відбудеться виключно за кошти благодійників.

Читайте також: Очільник Львівської ОВА Козицький розповів про стосунки з бізнесменом Гринкевичем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#архітектурний_конкурс_львів #євген_коновалець #громадський_простір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Останні новини
Оголошення
live comments feed...