• Головна
  • На охорону природи Львівщини у 2024 році планують витратити майже 50 мільйонів гривень
14:10, 8 січня
Надійне джерело

На охорону природи Львівщини у 2024 році планують витратити майже 50 мільйонів гривень

На охорону природи Львівщини у 2024 році планують витратити майже 50 мільйонів гривень

Кошти на реалізацію природоохоронних заходів залучать з надходжень від сплати екологічного податку, стягнень з обласного екологічного фонду та з коштів обласного бюджету.

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів.

Загалом бюджет Програми охорони навколишнього природного середовища на 2024 рік складає 49,2 мільйони гривень. На реалізацію природоохоронних заходів планують залучити 46,5 мільйонів гривень надходжень від сплати екологічного податку та стягнень з обласного екологічного фонду, ще 2,7 мільйонів з обласного бюджету спрямують на утримання спеціальних адміністрацій чотирьох регіональних ландшафтних парків: «Равське Розточчя», «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» та «Стільське Горбогір’я».

Протягом липня-жовтня 2023 року департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації проводив збір запитів на фінансування природоохоронних заходів на 2024 рік. Замовники подали 84 запити на суму понад 400 мільйонів гривень.

На основі поданих документів сформували Перелік першочергових природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюватимуть з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році, що є додатком до Програми охорони навколишнього природного середовища Львівської області на 2021-2025 роки.

«Кошти, які надходять до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища від сплати екологічного податку, мають цільове призначення та можуть бути спрямовані на фінансування виключно природоохоронних заходів», – зазначили в департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Читайте також: Через негоду на Львівщині запрацювали десять мобільних Пунктів Незламності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #бюджет #Львівська_ОВА #охорона_природи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...