• Головна
  • На Львівщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок
17:10, 5 січня

На Львівщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок

На Львівщині відкрили притулок для постраждалих від домашнього насильства жінок

Сьогодні, 5 січня, у Глинянській громаді дали старт роботі притулку «Покрови Пресвятої Богородиці» – для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а також осіб, які постраждали від протиправної діяльності торгівлею людьми.

Про це повідомили у Львівській ОВА.

Прихисток створили на базі відреконструйованої  одноповерхової будівлі, де раніше була поліклініка. Профінансувала роботи з реконструкції та облаштування притулку американська письменниця, філантропка, телеведуча та  бізнесменка  Мітці Пердью через благодійний  фонд «Сієнтія Юкрейн». Вартість робіт – 8,6 млн грн.  Проєкт реалізували у співпраці з Львівською РВА,  Глинянською міською радою та благодійниками. 

«Це вже четвертий подібний заклад, який відкрили у Львівській області за минулі два роки. Величезне дякую благодійникам, завдяки яким це стало можливим. До слова, пані Пердью навіть продала свою каблучку, яку їй подарував чоловік, щоб допомогти жінкам і дітям в Україні. Дякую поліції, яка працює над превенцією такого роду злочинів. І ті, хто їх здійснює, будуть нести покарання. Дякую захисникам і захисницям за те, що вони виборюють і відривають нас від «руского міра», слоганом якого є «б’є – значить любить».  Ми – інші й інше ставлення маємо впроваджувати кожен у своїх громадах. Я б хотів, щоб у цьому притулку було якомога менше людей, а суспільство було менш агресивним і більше поважало один одного, наше завдання – цьому всіляко сприяти», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як поінформували правоохоронці, лише за 5 днів нового року до Нацполіції у Львівській області скерували понад 100 заяв про домашнє насильство. Відтак проблема залишається актуальною.

У відреконструйований притулок можуть звернутись дівчата та жінки, які постраждали від домашнього насильства.

«Дуже важливо, що жінки можуть звернутись по допомогу, і знатимуть, що вони не залишились наодинці зі своєю бідою. Притулок – це місце насамперед безпеки, затишку та комфорту. Ми завжди наголошуємо, що важливо не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше», – зазначила завідувачка притулку Галина Ганачівська.   

Тут одночасно у семи облаштованих кімнатах зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти. Є ліжечка для немовлят, а також кімната, облаштована згідно з інклюзивними вимогами.

У прихистку жінка може перебувати до 3 місяців. З нею працюватиме фахівець із соціальної роботи, а також психолог та юрист при потребі. Завдання – вивести особу чи сім’ю із кризової ситуації, в якій вона опинилася.

Читайте також: Знищений росією музей Шухевича відновлять: у Львові оголосять архітектурний конкурс

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...