• Головна
  • У Львові на виставці виставлять колекцію народних ікон Остапа Лозинського
16:10, 4 січня
Надійне джерело

У Львові на виставці виставлять колекцію народних ікон Остапа Лозинського

У Львові на виставці виставлять колекцію народних ікон Остапа Лозинського

6 січня в Музеї народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького. відкриється виставка “Крихкіші за скло”. Це перша цілісна презентація народних ікон на склі з колекції Остапа Лозинського.

Про це повідомили на сайті музею.

Подія присвячена другій річниці пам’яті за митцем. На виставці “Крихкіші за скло” можна буде вперше побачити всю колекцію давніх ікон на склі, серед них кілька з середини XIX століття.

Це одна з найбільших збірок ікон на склі в традиціях покутської, гуцульської та буковинської ікони. Загалом дослідники налічують близько 500 таких творів українського мистецтва. З них більше сотні в колекції Лозинського.

Остап Лозинський збирав ікони протягом останніх десяти років свого життя. Основу колекції заклали його батьки — Тарас та Роксоляна Лозинські — відомі львівські цінителі та збирачі українського мистецтва. Їхня збірка налічувала сімнадцять ікон. Решту творів народного мистецтва Остап придбав у різний спосіб: в антикварних магазинах, на базарах та барахолках, у продавців старовини в інтернеті, а також у інших колекціонерів та їхніх нащадків. 

Виставка створена за кураторства мистецтвознавця та іконописця, керівника відділу науково-освітньої та виставкової роботи Музею Романа Зілінка і присвячена другій річниці смерті Остапа Лозинського.

Читайте також: Потяг Варшава-Львів тимчасово не курсуватиме

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#виставки_у_львові #виставки_львів #виставка_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
40,00
EUR
43,20
43,26
PLN
10,05
10,08
Оголошення
live comments feed...