• Головна
  • Завтра Львів попрощається із двома загиблими захисниками
18:02, 26 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Завтра Львів попрощається із двома загиблими захисниками

Завтра Львів попрощається із двома загиблими захисниками

У середу, 27 грудня, Львів попрощається з військовослужбовцями Романом Бажаном та Миколою Пирогом, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Про це повідомили у ЛМР.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться о 10:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а о 10:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Для довідки

Роман Бажан (10.10.1986-16.12.2023). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №67 та середній загальноосвітній школі №1 міста Львова. Здобув вищу освіту в Національному лісотехнічному університеті України.

Після завершення навчання працював на меблевій фабриці, згодом займався приватними ремонтами. Був винятково доброю, справедливою, відвертою і позитивною людиною.

Легко знаходив «спільну мову» з іншими та заводив нових друзів. Захоплювався деревообробкою, виготовленням ножів, садівництвом, бджолярством. Любив присвячувати час рибальству.

Завжди відверто висловлював свою громадянську позицію, брав участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Із перших днів повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від окупантів до лав батальйону територіальної оборони «Лев». Надалі боронив суверенітет та територіальну цілісність держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За словами побратимів, був надзвичайно впевненим у собі та своїх діях бійцем, самовіддано виконував бойові завдання і завжди був готовий прийти на допомогу.

У Романа Бажана залишилися батьки, дружина, двоє синів, племінники, хрещені діти та багато друзів.

Микола Пиріг (19.05.1987-16.12.2023). Уродженець міста Соснівка Львівської області. Проживав у Червонограді.

Навчався у гімназії №1 Червоноградської міської ради Львівської області. У 2007 році вступив до Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Після завершення навчання проходив військову службу у 169-му навчальному центрі «Десна» імені князя Ярослава Мудрого, згодом – у Білій Церкві.

У мирний час обіймав посаду заступника керівника з виробництва на Львівському хлібзаводі №5, згодом працював на підприємстві «Євротек».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань у Великій Британії боронив територіальну цілісність та суверенітет держави у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Загинув під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку У Миколи Пирога залишилися батьки та брати-близнюки.

Читайте також: Захисники знищили 1000 окупантів і один ворожий корабель

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прощання_з_героєм #загинув_на_війні #герой_із_Львівщини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...