• Головна
  • У Львові збудують масштабний Індустріальний парк: що відомо
Новини компаній
09:00, 26 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові збудують масштабний Індустріальний парк: що відомо

Новини компаній
У Львові збудують масштабний Індустріальний парк: що відомо

У Львові в промзоні “Сигнівка” розпочали будівництво масштабного індустріального парку “Формація. Львів”. 

За 8 км від центру Львова, у промзоні “Сигнівка” розпочали будівництво масштабного індустріального парку - “Формація. Львів”.Він є одним із найбільш промислових проєктів Львова, який включає місця для понад 50 компаній малого та середнього бізнесу, 10 бізнес-гігантів та щонайменше 3600 нових робочих місць. 

Що відомо про новий проєкт? 

Створення цього глобального промислового проєкту розпочав Девелопер Alterra Group. На заході, що був присвячений початку будівництва, засновник компанії Дмитро Ковальчук розповів, що зараз на території промзони розпочали підготовчі роботи, і вже незабаром на Львів чекає нове масштабне будівництво. Першу чергу планують відкрити на початку 2025 року.  

Зауважимо, це не перший проєкт Alterra Group у Львові, та й в Україні. Вони відомі такими проєктами комерційної нерухомості: PORT (м. Львів),  PROSTIR (м. Львів), Palo Alto (м. Київ), JAM (с. Гостомель), Joule (Святопетрівське, Київщина). 

“Ми маємо досвід реалізації схожих проєктів на території Львівщини. І, власне, цей досвід дуже успішний. На сьогодні, наші проєкти одні із найкращий в країні. І, розуміючи свої спроможності, розуміючи потребу та необхідність країни в таких проєктах - ми не могли зробити нічого іншого, як відповісти на цю потребу”, - додав Дмитро Ковальчук. 

Урочистий початок будівництва відбувся 21 грудня відкриттям арт-об’єкта - стели “Формація. Львів”. Цікаво, що цей індустріальний парк стане першим індустріальним парком такого масштабу не лише у Львові, а й на Заході України. 

Також під час відкриття обговорили і місію нового проєкту. У першу чергу, відкриття індустріального парку сприятиме розвитку економіки України. 

З чого складатиметься індустріальний парк “Формація. Львів”? 

Індустріальний парк “Формація. Львів” передбачає будівництво понад 150 тис. м² виробничих, складських та офісних приміщень. А площа індустріального парку складатиме 30 га в промисловій зоні “Сигнівка”.

Alterra Group хочуть створити екосистему, яка буде сприяти розвитку учасників індустріального парку за рахунок таких сервісів: бізнес-інкубаторів, центрів розробки, лабораторії прототипування, коворкінгів, івент-холів для проведення освітніх та бізнес-заходів. 

Проєкт ще у липні 2023 року представила Львівська міська рада, концепцію парку розробляли разом з Київською школою економіки. Після представлення проєкту оголосили відкритий конкурс, на якому обирали керуючу компанію. ТОВ “Формація Сигнівка”, що входить до групи компаній Alterra Group, стала переможцем, і відтепер вони займатимуться залученням приватних інвестицій і реалізацією проєкту.

Що планують зробити на першому етапі будівництва індустріального парку “Формація.Львів”? 

Будівництво такого масштабного проєкту проходитиме у декілька етапів. По завершенню першого етапу планують ввести в експлуатацію дві виробничі споруди, спільна площа яких становитиме - 20 тисяч м2 (приміщення від 280 м2 до 2300 м2). 

Вони підійдуть для невеликих підприємств у сферах харчової та легкої промисловості, де важлива відсутність шкідливих викидів та для більш глобальних виробничих компаній, яким потрібен простір з наявністю кран-балок для розвантаження. 

Окрім цього, компанія зведе комплекс громадських приміщень, загальна площа яких буде 600 м2. Він включатиме заклади харчування та виставковий комплекс. 

Важливим в сучасних умовах є укриття, яким обладнають новий індустріальний парк. Окрім цього, проведуть усі необхідні комунікації, опалення, а також у будівлях буде якісна система пожежогасіння. 

В індустріальному парку “Формація. Львів” також передбачено будівництво промислових приміщень у форматі “Built-to-suit” -  що передбачає будівництво за конкретними вимогами замовника.  Наголосили і на тому, що перші резиденти вже у 1 кварталі 2025 року матимуть змогу заселяти свої приміщення. 

Що таке індустріальний парк та чому місту важливий цей проєкт? 

Індустріальний парк - це спеціально впорядкована територія, спроектована для функціонування промислових підприємств, виробництв і інших комерційних структур. Він призначений для створення сприятливого середовища розвитку виробничої та промислової діяльності. 

Такий парк - це не просто скупчення підприємств, а ключовий елемент економічного та соціального розвитку міста. У світі створення таких парків вже давно є невід'ємною складовою сучасних міських стратегій. 

Для Львова індустріальний парк “Формація. Львів” буде корисний, адже це:

  • створення понад трьох тисяч робочих місць;
  • місто стане привабливим для інвесторів; 
  • вклад у зростання економіки; 
  • розвиток інновацій у промисловому осередку; 
  • інфраструктурні зміни;
  • регіональний розвиток суміжних територій. 

Читайте також: Погода у Львові на тиждень: тепло, волого та з дощами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сигнівка #індустріальний_парк_у_львові #сигнівка_львів #новини_львова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...