• Головна
  • Як знайти та купити квартиру в Києві?
Новини компаній
11:00, 20 грудня 2023 р.

Як знайти та купити квартиру в Києві?

Новини компаній

Якщо Ви хочете купити квартиру в Києві, в якій буде комфортно жити Вашій родині, знадобиться не лише правильно обрати тип житла та район його розташування, а й проаналізувати середню вартість нерухомості, оцінити інфраструктуру та безпеку, перевірити юридичну чистоту.

Новий будинок чи вторинний ринок?

Помешкання в новобудовах Києва зазвичай характеризуються сучасним плануванням, енергоефективністю, гарантією від забудовника. Тут Ви можете обрати поверх, площу та дизайн. Однак є певні ризики – затримка здачі об’єкта, невиконання умов договору, низька якість матеріалів, проблеми з комунікаціями чи документами. Перш ніж купити квартиру в новобудові, слід перевірити репутацію забудовника, наявність всіх необхідних дозволів та ліцензій, умови договору та графік оплати.

Нерухомість на вторинному ринку Києва пропонує свої переваги: можливість швидкого заселення, перегляд житла перед покупкою, широкий вибір осель за площею, станом та ціною. Однак існують й певні недоліки: старий фонд, не надто сучасне планування, потреба в ремонті чи модернізації, складність переведення права власності, вірогідність наявності боргу за комунальними послугами чи іпотекою. Слід перевірити юридичний статус об’єкта, історію його продажу та експлуатації, технічний та санітарний стан.

Київ

Київ

Що враховувати при виборі району для купівлі квартири в Києві?

Ось деякі аспекти, на які варто звернути увагу:

  1. Ціна. Оселі в центральних районах Києва зазвичай коштують дорожче, ніж на околицях. Однак вони мають більшу ліквідність та інвестиційну привабливість. Щоб вигідно та недорого придбати житло, розгляньте квартири в спальних районах, але враховуйте, що вони можуть бути менш комфортними, а інфраструктура місцевості – менш розвиненою.
  2. Транспорт. Звернуть увагу на наявність станцій метро, автобусних, тролейбусних, трамвайних маршрутів, близькість зупинок маршруток. Враховуйте, що у багатьох районах можуть бути затори у години пік.
  3. Інфраструктура. Вибирайте район, де є школи, дитячі садочки, лікарні, аптеки, супермаркети, парки, спортивні комплекси, кафе, інші соціальні та культурні заклади.
  4. Безпека. Перегляньте статистику злочинності за районами Києва. Оцініть стан будинку та двору, наявність охоронної системи та консьєржа.

Звичайно, слід обирати район, який відповідає Вашому стилю життя та смаку. Центр Києва – для любителів культури, прибережні та лісові зони – для цінителів природи, бізнес-райони – для сучасних особистостей.

Звернутися до агентства нерухомості в Києві чи шукати самому?

На сайтах продажу квартир у Києві розміщено багато різноманітних пропозицій. Також Ви можете скористатися рекомендаціями друзів, знайомих або звернутися до пошуку в соціальних мережах. Однак всі ці варіанти потребують багато часу, зусиль та уваги. Ви повинні самостійно знайти квартиру, перевірити її стан та документи, вести переговори з продавцем. Тут не обійтися без відповідних знань, або ж доведеться залучати незалежних експертів.

Якщо Ви хочете швидко, без зайвого клопоту знайти та купити квартиру в Києві, рекомендуємо звернутися за допомогою до рієлтора. Так Ви отримаєте підтримку та безпеку на всіх етапах пошуку та придбання помешкання. Спеціаліст запропонує широкий вибір об’єктів, які відповідають Вашим критеріям, організує перегляди, перевірить юридичний статус і технічний стан оселі, допоможе укласти договір і провести оплату.

Центр Києва

Центр Києва

Звернутися до юристів для проведення правочину

Такий крок сприяє уникненню можливих проблем, суперечок або шахрайства при передачі права власності на нерухомість. Юрист допоможе Вам з наступними питаннями:

  1. Перевірка документів, таких як свідоцтво про право власності, технічний паспорт, довідки про відсутність боргу за комунальними послугами, про відсутність іпотеки чи арешту тощо.
  2. Укладання договору купівлі-продажу з урахуванням інтересів сторін і вимог законодавства.
  3. Вибір форми оплати та встановлення порядку передачі ключів.
  4. Перевірка нотарізації договору.
  5. Реєстрація права власності на куплену нерухомість в Державному реєстрі та отримання відповідного свідоцтва.

Пошук квартири – складний та багатоетапний процес. Щоб мінімізувати ризики та заручитися підтримкою фахівців, звертайтеся до агентства нерухомості AXIS – одного з найбільших в Києві, де Вам запропонують широкий спектр послуг і великий вибір об’єктів для купівлі чи оренди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...