• Головна
  • У Львові до свят прикрасять Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні
11:56, 16 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові до свят прикрасять Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні

Ілюстративне фото з соцмереж.

Ілюстративне фото з соцмереж.

17 грудня родини Героїв Небесної Сотні прикрасять Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові до новорічних та різдвяних свят. Портрети полеглих оздоблять вінками із ялинкових гілок та калиною, яку родини зберуть у власних садах напередодні.

Про це повідомляє Львівська міськрада.

Захід розпочнеться о 12:00 17 грудня у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Романа Іваничука (пл. Ринок, 9), де будуть виготовлятися хвойні віночки та гірлянди з калиною та українською символікою.

Прикрашання різдвяними віночками портретів Героїв Небесної Сотні на Меморіалі, що перетині вулиць Кривоноса-Замкова, розпочнеться орієнтовно о 16:00.

«Йдеться не тільки про пам’ять про загиблих, а також про повагу до їхніх рідних, що вони не одні в своєму горі, і завжди можуть звернутися задля підтримки і розмови. Наближається 10-та річниця тих страшних лютневих днів, і ми хочемо показати, що навіть через 50 років, ми пам’ятатимемо про подвиг Героїв», - зазначає Андріяна Дигдалович, директорка Музею Гідності у Львові.

«На Різдво прийнято збиратися в родинному колі і святкувати з найближчими людьми. Однак, якщо у більшості в цей час різдвяний настрій, то для сімей, чиї рідні загинули, період свята найтяжчий, адже нагадує про втрату, яку неможливо повернути», - акцентує Наталія Дигдалович дружина Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича.

Нагадаємо, акція започаткована ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» у 2017 році у Львові. Тоді віночки везли до Києва, щоб прикрасити ними портрети рідних. З 2019 року, як у Львові з’явився Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні, почали прикрашати його.

Контактна особа: Наталія Дигдалович, 067 268 0188.

Читайте також: Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на ранок 16 грудня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Небесна_Сотня #меморіал #новорічні_свята
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...