• Головна
  • У Львові відремонтували укриття на 200 людей
17:03, 13 грудня 2023 р.
Надійне джерело

У Львові відремонтували укриття на 200 людей

У Львові відремонтували укриття на 200 людей

У Львові на вулиці Похилій, що у Франківському районі, відновили укриття, якому понад 50 років.

Зокрема, провели сучасні комунікації та встановили спеціальну систему автоматичного відкриття дверей, облаштували різні зони, зокрема для дітей, провели інтернет. У разі тривоги тут зможе поміститись близько 200 людей. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Ремонтні роботи розпочали в серпні цього року. Як розповіла директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль, тут повністю замінили усі комунікації – водопостачання і каналізування, зробили освітлення, опалення та повністю нову вентиляцію, відновили стіни та залили бетонну підлогу, відремонтували обидва входи-виходи, а також провели інтернет. Окрім того, біля входів до укриття облаштували поручні.

«Були відремонтовані всі комунікації, прокладена електромережа, також відновлено каналізування, водопостачання, поставили блоки живлення для освітлення. Крім цього, є система вентиляції, яка є притяжною і витяжною, що дозволяє очищати повітря і виконує також додаткову функцію підігріву. Саме така система є дуже хорошою і використовується для укриттів, які мають площу більше 100 квадратів», - розповіла Ірина Мауль, директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства.

Також в укритті встановили нові двері та обладнали їх системою автоматично відкриття під час тривоги. Систему встановили за кошти міського бюджету.

Для найменших відвідувачів в укритті облаштували дитячий куточок, де можна погратися та цікаво з користю провести час. А для дорослих обладнали окремі функціональні зони та місця відпочинку. Розробкою дизайну та оформленням укриття всередині займався відділ промоції Львівської міської ради. Додатково в укритті зробили запаси бутильованої води.

Загальна площа укриття – 220 кв.м, і тут, у разі небезпеки, може поміститись близько 200 людей. Вартість усіх ремонтних робіт склала 2,9 млн грн.

У найближчих планах міста – завершити ремонт укриття такого ж типу на вулиці Теліги, що розраховане на 100 людей. Це відбувається в межах програми ремонту укриттів на 2022-2024 роки, яку ухвалили на сесії Львівської міської ради торік у грудні.

Читайте також: У Львові зарацювали пункти незламності: адреси і години роботи

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ремонт_укриття_у_львові #укриття_львів #ремонт_укриття_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...