• Головна
  • Збій у "Київстар": у транспорті Львова не працює безготівкова оплата проїзду
15:10, 13 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Збій у "Київстар": у транспорті Львова не працює безготівкова оплата проїзду

Збій у "Київстар": у транспорті Львова не працює безготівкова оплата проїзду

У зв’язку із масштабним збоєм у роботі мобільного оператора, сьогодні у Львові виникли тимчасові труднощі під час оплати банківською карткою у громадському транспорті міста.

У ЛКП “Львівавтодор” повідомили про ситуацію та пояснили, що необхідно знати пасажирам при безконтактній сплаті за проїзд.

Усі валідатори із центральним програмним забезпеченням обладнані мобільними SIM-картками “Київстар”, відтак збій у роботі оператора спричинив низку проблем у процесі обміну інформацією про оплату.

Чимало пасажирів, які сьогодні хотіли оплатити за проїзд банківською карткою, телефоном, чи годинником не змогли цього зробити. На екрані валідатора засвітився червоний хрестик у супроводі подвійного звукового сигналу, що говорить про помилку оплати. Це триватиме допоки мобільний оператор не відновить повноцінно свою роботу. Наразі  для здійснення безготівкової оплати просимо користуватися карткою ЛеоКарт. 

Пасажирам електротранспорту нагадують, що в трамваях та  тролейбусах оплатити за проїзд можна за допомогою смартфона через QR-коди Приват24 та EasyPay. Вартість поїздки при такому способі оплати складає 15 грн.

Якщо жоден із безготівкових способів оплати недоступний –  рекомендують придбати квиток у водія. 

“Щодо оплати карткою, в системі закладено резервний запас роботи без мобільного зв'язку – це 24 години.  Це передбачено технічними характеристиками системи. Станом на зараз мобільного зв’язку немає понад 24 години.  Команда “Львівавтодору”, спільно з підрядником,  чеською компанією “Mikroelektronika”, активно працюють над усуненням збоїв у системі. 

Окрім цього в ЛКП “Львівавтодор” вже працюють над частковою зміною мобільного оператора”, — пояснює директор департаменту міської мобільності Олег Забарило.

У цей період контролери не виписуватимуть штрафів пасажирам, а допомагатимуть здійснити оплату за проїзд. 

У департаменті наголошують, що проблем із оплатою за проїзд звичайною ЛеоКарт немає. Вже 36 тисяч львів'ян користуються ЛеоКарт та сплачують за проїзд найдешевшу вартість із трьох можливих, а саме - 13 гривень.

Читайте також: Все про ЛеоКарт та старт безготівкової оплати проїзду – що мають знати пасажири.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#леокарт_львів #безготівкова_оплата_у_львові #леокарт_у_львові #де_купити_леокарт #як_користуватись_леокарт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...