Новини компаній
15:00, 13 грудня 2023 р.

Словаччина для українців

Новини компаній
Словаччина для українців

Словаччина пропонує українцям вигідні умови для вступу, оскільки закінчити європейський університет можна безкоштовно, якщо проходити навчання словацькою мовою. Країна залучає студентів, тому намагається спростити умови вступу та навчання. Найбільш популярним студентським містом буде Братислава, оскільки в ній знаходяться державні університети з різних напрямків. Наприклад, можна подати документи на: технічні, економічні та гуманітарні напрямки.

Після закінчення навчання випускник отримує диплом європейського зразка, що дозволяє працевлаштуватися. Українці отримають можливість здобути якісну освіту, та ВНЖ, що відкриває можливості у подорожі. Словаччина – приваблива країна для тих, кому важливо здобути європейську освіту.

Цінова політика

Є думка про те, що проживання за кордоном є дорогим. Але Словаччина – та країна, проживання в якій не потребує великих витрат. Середня вартість продуктів харчування в країні на тиждень становить близько 20 євро, що дешевше, ніж в інших країнах. Цієї суми буде достатньо, щоб купити овочі, крупи, фрукти, молочні продукти, хліб, м'ясо та інше. Якщо проводити порівняння такого набору з іншими країнами, то в Словаччині його вартість буде вдвічі дешевшою. Словаччина – одна з найбільш доступних країн в Європі, тому пропонуємо розібратися у вартості базових потреб:

  • Хліб та овочі – 1 євро;
  • Молочні продукти – 0,5 євро;
  • М'ясо – 3-5 євро;

З такими цінами голодувати точно не доведеться. Якщо говорити про інші потреби, то:

  • Проїзний квиток на автобус зі знижкою для студентів коштуватиме 18 євро на місяць;
  • Оплата мобільного зв'язку – 15 євро на місяць;
  • Проживання у гуртожитку – 120 євро на місяць;

Такі ціни не зустріти більше ніде у країнах Європи, тому немає нічого дивного у тому, що студенти подають документи до університетів Словаччини.

Навчання в Словаччині

Навчання у Словаччині пропонує абітурієнтам подавати документи на різні спеціальності. Державні університети пропонують напрями з різних спеціальностей. Не знаєте який варіант вибрати? Можна ознайомитися з програмою навчання кількох університетів, та підібрати ту спеціальність, яка сподобається. На які напрями надходить найбільше заявок?

  • Економіка та ІТ. Випускники цих спеціальностей потрібні для працевлаштування у всьому світі, тому саме на ці напрямки подається найбільше заявок;
  • Будівництво. Європейська освіта у сфері будівництва дозволяє працевлаштуватися не лише у Словаччині, а й в інших країнах;
  • Туризм – цей напрямок користується меншим попитом, проте заявки на нього подаються регулярно;
  • Інші напрямки;

Це лише частина спеціальностей, які пропонуються для вступу. Програма навчання розробляється за європейськими стандартами, що дає змогу випускати студентів, підготовлених до роботи. Якщо вибраний вами університет має партнерів, то можна отримати пропозицію про проходження стажування та місце роботи після закінчення навчання. Дізнатися більше можна на сторінці компанії postupai.com/ua.

Словацька лексика подібна з українською

Словацька мова має схожість з українською, тож проблем у вивченні не виникає. Якщо людина має початкові знання англійської мови, процес навчання буде легким. Українська та словацька мови схожі на 70%, оскільки перша має 7 відмінків, а друга – 5. Більшість слів словацькою схожі на українські слова, тому можна легко зрозуміти, про що йдеться. Перший крок до вивчення словацької мови – відвідування занять з репетитором, який дозволить розібратися в особливостях та вивчити базові слова для спілкування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...