• Головна
  • На Львівщині запровадили карантин через випадок сказу у домашнього кота
13:05, 12 грудня 2023 р.
Надійне джерело

На Львівщині запровадили карантин через випадок сказу у домашнього кота

На Львівщині запровадили карантин через випадок сказу у домашнього кота

Як повідомили у Червоноградському районному управлінні Держпродспоживслужби 4 грудня до Червоноградської міської лікарні звернулася родина, яку подряпав домашній кіт. Тварина мала характері ознаки сказу. Родині відразу провели курс антирабічних щеплень.

Про це повідомляє Червоноградська районна державна адміністрація.

Домашнього улюбленця було поставлено на 10-ти денне карантинування з метою виявлення захворювання. 8 грудня тварина загинула, лікарі ветеринарної медицини провели відповідні дослідження патологічного матеріалу у Львівській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби України, після якого вірус сказу було підтверджено.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Червоноградської РДА № 13 від 11 грудня 2023 року прийнято всі необхідні заходи щодо ліквідації вогнища сказу у місті Сокаль. Оголошено неблагополучним щодо сказу тварин м. Сокаль, Сокальську ТГ і прилеглі території та накладено карантинні обмеження на 2 місяці.

У ветлікарні за адресою Чайковського 64, м.Сокаль проводять безкоштовно профілактичні щеплення собак та котів проти сказу.

Довідка. Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча. Людина може заразитися сказом від інфікованої тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння зараженої слини на слизові оболонки. У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки – з-поміж свійської фауни, а в дикій природі – лисиці та вовки.

Читайте також: На Львівщині майже згорів дерев'яний будинок, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #сказ #карантин #Львівщина #Сокаль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...