• Головна
  • Військові зможуть їздити у транспорті Львова безкоштовно, але ЛеоКарт краще зробити - ЛМР
14:02, 8 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Військові зможуть їздити у транспорті Львова безкоштовно, але ЛеоКарт краще зробити - ЛМР

Військові зможуть їздити у транспорті Львова безкоштовно, але ЛеоКарт краще зробити - ЛМР

У Львові військові зможуть безоплатно користуватися громадським транспортом на підставі своїх посвідчень і після 11 грудня.

Відповідне рішення 8 грудня затвердив виконавчий комітет ЛМР. Водночас військових все ж закликають, за можливості, оформляти собі транспортні картки ЛеоКарт.

«Враховуючи численні звернення щодо проїзду військових, в тому числі й з інших областей, ми вносимо відповідні зміни у рішення виконкому. Це дозволить військовослужбовцям та прирівняним до них особам використовувати в громадському транспорті відповідні посвідчення. Однак, все ж таки закликаємо військових, за можливості, оформляти собі картки Леокарт. Зробити це можна в одному з семи пунктів  у Львові, картка видається на місці за 10-15 хвилин. Якщо ж з певних причин військовослужбовець не має можливості виготовити ЛеоКарт, то його посвідчення буде підставою для проїзду у міському транспорті Львова і після 11 грудня», – пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко наголосив, що до військових має бути максимальна повага. І в разі, якщо водії чи контролери будуть вести себе некоректно, то нестимуть за це персональну відповідальність.

«Має бути максимальна повага до всіх військовослужбовців. Контролери мають максимально підказати та зорієнтувати пасажирів-військових, що вони можуть їхати на підставі посвідчень. Є таке рішення, іншого не буде. За некоректну поведінку і водії, і контролери будуть нести персональну відповідальність», – наголосив Андрій Москаленко.

Як додав Олег Забарило, з 11 грудня і ще впродовж кількох днів контролери мають бути лояльними загалом до пасажирів та допомагати їм оплачувати чи валідувати проїзд.  «Найближчі кілька днів будуть складними для всіх: і для водіїв, і для пасажирів, і для контролерів. Всім треба адаптуватися до нової системи оплати. Ми максимально прокомунікуємо, щоб контролери були лояльними до пасажирів», – наголосив Олег Забарило. 

Нагадаємо, у Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою ЛеоКарт. Також залишається можливість оплати готівкою у водія – але ця опція буде найдорожчою для пасажира.

З дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься виключно за умови наявності персоналізованої транспортної картки ЛеоКарт. За винятком військових та прирівняних до них осіб – вони зможуть і надалі користуватися громадським транспортом на підставі своїх посвідчень. 

Також з 11 грудня контролери розпочнуть здійснювати контроль за оплатою проїзду.

Відтак пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки,  а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Важливо: контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації.

Читайте також: Безготівкова оплата у транспорті Львова та де купити ЛеоКарт, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #ЛеоКарт #продаж_ЛеоКарт #поповнення_ЛеоКарт #ЛМР #проїзд_для_військових
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...