• Головна
  • Львівські ОСББ зможуть отримати компенсації за сонячні батареї і теплові насоси
15:51, 4 грудня 2023 р.
Надійне джерело

Львівські ОСББ зможуть отримати компенсації за сонячні батареї і теплові насоси

Львівські ОСББ зможуть отримати компенсації за сонячні батареї і теплові насоси

Наступного року Державний Фонд Енергоефективності проведе пілотний проєкт програми «ГрінДІМ». Мета програми – стимулювати ОСББ встановлювати у будинках альтернативні джерела енергії. Наразі компенсовуватимуть вартість встановлення сонячних батарей і теплових насосів.

Про це розповіли представники Фонду на XIV Всеукраїнському форумі ОСББ, що тривав у Львові впродовж 30 листопада – 1 грудня.

«Державний Фонд Енергоефективності вже успішно реалізовує в Україні 2 програми для ОСББ – “Енергодім” і “ВідновиДІМ”. “Енергодім” – це про енергоефективність будинку – утеплення, модернізацію і заміну всіх комунікацій, встановлення ІТП тощо. “ВідновиДІМ” впровадили через війну – це про відновлення пошкоджених обстрілами будинків. І зараз на часі говорити про енергетичну безпеку. Тому напрацювали пілотний проєкт програми “ГрінДІМ”, мета якої стимулювати встановлювати у вже модернізованих будинках сонячні станції, інвертори та акумулятори і теплові насоси», – розповів Дмитро Сирих, в. о. технічного директора Фонду Енергоефективності.

За його словами, програма «ГрінДІМ» буде діяти як для ОСББ, так і приватного сектору. Для ОСББ Фонд компенсовуватиме 70% вартості матеріалів, а приватному сектору – 50%.

«Програма запрацює наприкінці весни 2024 року. Оскільки це пілотний проєкт, то маємо на неї 2 млн євро. Це кошти від наших іноземних донорів і нашого уряду.

Отож, усіх, хто вже скористався нашими програмами «Енергодім» і «ВідновиДІМ», чиї будинки модернізовані і мешканці прагнуть далі їх удосконалювати, запрошуємо до участі», – наголосив Дмитро Сирих.

Читайте також: Через негоду на Львівщині залишаються без світла 134 населених пункти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів. новини_Львова #ОСББ #енергоефективність #компенсація #сонячна_батарея #тепловий_насос
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...