• Головна
  • У Львові відбудеться театральний фестиваль DREVO з прем'єрою вистави "Розмова птахів"
14:19, 30 листопада 2023 р.
Надійне джерело

У Львові відбудеться театральний фестиваль DREVO з прем'єрою вистави "Розмова птахів"

У Львові відбудеться театральний фестиваль DREVO з прем'єрою вистави "Розмова птахів"

5 грудня о 20:00 в Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться VIII театральний фестиваль традиції DREVO з прем'єрою вистави «Розмова птахів». Фестиваль присвячений Дню ЗСУ, Дню св. Миколая та завершенню року Сковороди (301-й річниці з його дня народження).

VIII театральний фестиваль традиції DREVO збирає людей, які сьогодні творять живу Традицію через театр, музику, танець, слово. Фестиваль розпочався у 2016 році та відбувається щорічно (окрім 2022 року). В усі роки він збирав учасників з усього світу, які є представниками живої традиції свого краю в різних жанрах, таких як: Міжнародний інститут ім. Єжи Ґротовського (Польща), Tempvs Fvgit (Корсика), знаменитий курдський співак Kazo, театри з Португалії, Франції, Польщі…

Прем’єра вистави «Розмова птахів» проекту «Сад Божественних Пісень» – вість часу про «веселіє сердечноє», «райдугу», «сонце», це голос радості посеред війни. Це тексти Григорія Сковороди, традиційні пісні та музика Гетьманщини, українська та європейська барокова музика і танці, канти, псальми і давні духовні напіви України.

Знакові учасники: музикант та воїн ЗСУ Тарас Компаніченко, Ансамбль старовинної музики «Хорея Козацька» (Київ), Майстерня степового розспіву «Євшан-Зілля» (учасники із Запоріжжя та окупованих сіл), народний співак Олексій Заєць, актриса-співачка Наталія Половинка та театральний центр «Слово і голос». Саме вони об’єдналися у спільній виставі за Григорієм Сковородою «Розмова птахів», прем’єра якої відбудеться 5 грудня о 20:00.

«Сьогодні, коли тяжко усвідомити, як бути і діяти в цій глобальній переміні світу, коли ми заново вчимося жити і бути людиною, «філософія серця» Сковороди повертає нас до основної і унікальної якості українського народу, бо саме тут, «в серці своєму», у всі віки і тепер ми знаходимо мир, дім і перемогу», – Наталія Половинка, керівниця проєкту.

Фестиваль відбувається за підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Вхід на подію вільний. Контактна особа: Вікторія Козловська +38063 786 6636.

Читайте також: Львівський скрипаль виграв першу премію на престижному міжнародному конкурсі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #фестиваль_DREVO #Гарнізонний_храм #День_ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...