• Головна
  • У львівському центрі НЕЗЛАМНІ з'явився лазер для шліфування рубців у дітей
16:22, 29 листопада 2023 р.
Надійне джерело

У львівському центрі НЕЗЛАМНІ з'явився лазер для шліфування рубців у дітей

У львівському центрі НЕЗЛАМНІ з'явився лазер для шліфування рубців у дітей

Дитяче опікове відділення Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) отримало сучасний лазер для шліфування рубців, вартістю 3,5 млн грн. Цей апарат допоможе лікарям найбільшого у західних областях дитячого опікового блоку рятувати своїх пацієнтів вдома, в Україні, а не відправляти за кордон.

Як повідомляє Львівська міськрада, пів року тому мобільний оператор «Київстар», благодійна платформа dobro.ua та Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) обʼєднали зусилля, аби нарешті змінити систему лікування опіків у нашій країні і забезпечити спеціалістів одного з найбільших українських опікових центрів усім необхідним обладнанням. Тоді поставили собі за мету створити в Україні належні умови для лікування дітей з важкими опіками: від реанімації до реабілітації та повного одужання.

10 млн грн виділив «Київстар», ще 3,5 млн вдалося зібрати у межах проєкту «Дитяча надія: допомогти дітям з опіками» із внеском від абонентів мобільного оператора. На ці кошти було придбано унікальне опікове ліжко, наркозно-дихальний апарат для знеболення, спеціальні хірургічні системи та аналізатор газового стану. А співробітники «Київстару» додатково зібрали ще 400 тисяч гривень на дефібрилятор-монітор, який допомагає нашим анестезіологам відновлювати роботу серця у дітей при найважчих станах. І, зрештою, завдяки спільним зусиллям вдалося придбати сучасний лазер для шліфування рубців.

Окрім внеску «Київстару» – близько 1 мільйон гривень, вдалося акумулювати: 352 тисячі гривень через SMS; майже 2 мільйони гривень через перекази банківською картою на платформі dobro.ua; 93 тисячі гривень завдяки пакету Київстар ТБ: Благодійний.

Щороку в дитячій лікарні святого Миколая, на базі якої тепер діє і реабілітаційний центр UNBROKEN, надають допомогу понад 700 дітям з опіками. Сюди, у найбільший у західних регіонах дитячий опіковий блок, маленькі пацієнти прибувають з усіх куточків України. Багато з цих діток нині отримують термічні ураження шкіри не лише в побуті, а й через війну. Адже кожна мінно-вибухова травма – це важкі опіки. Такі пацієнти потребують тривалого лікування, фізичної терапії та постійних відвідин лікарів. Іноді на одужання у цих діток йдуть місяці та навіть роки. Бо вони ростуть, а рубці на місця опіків – ні. Їх потрібно шліфувати. Для цього і потрібен сучасний лазер. Він допоможе цим діткам дорослішати без болю та жити повноцінно. Спеціалісти опікового блоку вже почали освоювати новий апарат та незабаром планують з його допомогою провести першу процедуру зі шліфування рубців.

Читайте також: На Львівщині під час пожежі врятували жінку з немовлям, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Незламні_Львів #Unbroken_Львів #Unbroken_реабілітація_у_Львові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...