• Головна
  • Процес оновлення регіональних стратегій розвитку розпочався: як це має відбуватися в умовах воєнного стану
Новини компаній
13:00, 28 листопада 2023 р.

Процес оновлення регіональних стратегій розвитку розпочався: як це має відбуватися в умовах воєнного стану

Новини компаній

В умовах воєнного стану регіони та громади докладають величезних зусиль для забезпечення нормальних умов життєдіяльності українців і закладення основ для майбутнього розвитку. Оновлення регіональних стратегій розвитку на 2024-2027 роки – такий виклик сьогодні постав перед місцевими органами виконавчої влади. Це вимагає спеціальних знань та навичок і непереборного бажання працювати на перемогу нашої країни.

Дослідження ГО “Вперед інновації”, проведене у жовтні 2023 року, показало, що розробники стратегій стикаються з проблемами якісного і своєчасного статистичного забезпечення в умовах воєнного стану та високим рівнем невизначеності щодо майбутнього.

Процес оновлення регіональних стратегій розвитку розпочався: як це має відбуватися в умовах воєнного стану , фото-1

Для підвищення спроможності регіонів та громад розробляти стратегії соціально-економічного розвитку експертами проєкту – науковцями відділу промислової політики ДУ “Інститут економіки та прогнозування НАН України” 24 листопада 2023 року проведено всеукраїнський навчальний онлайн воркшоп “Створення регіональної стратегії: нові підходи для імплементації європейських принципів”. Зустріч зібрала майже 50 державних службовців та представників територіальних громад, закладів вищої освіти, наукових установ, організацій громадянського суспільства, підприємців Львівської, Івано-Франківської, Київської та інших областей.

В ході воркшопу були представлені результати проєкту «Сприяння підвищенню спроможності регіональних органів влади у формуванні стратегії повоєнного відновлення та розвитку промисловості (на прикладі Київської області)», який реалізується відповідно до проекту “Підтримка України у відбудові та відновленні”, компонент якого впроваджується Київською школою економіки та фінансується Європейським Союзом.

На заході спікери висвітлили підходи, інтегровані з європейськими практиками, які поки що є новими для регіонів та територіальних громад України, що створює для останніх певні труднощі. Для їх подолання експерти проєкту підготували наочне керівництво «Рекомендації щодо використання сучасних методів стратегування регіонального розвитку в умовах воєнного стану та високого рівня невизначеності», яке є практичним алгоритмом для оновлення регіональних стратегій.

Зараз видання доступне для будь-якого регіону чи територіальної громади. Завантажити його та детальніше дізнатися про проєкт можна на веб-сторінці ГО “Вперед інновації” за посиланням: https://sites.google.com/view/go-innovation/projects/стратегування-регіонального-розвитку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...