• Головна
  • Сьогодні на Львівщині вшанували Героїв Небесної Сотні, - ФОТО
15:47, 21 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Сьогодні на Львівщині вшанували Героїв Небесної Сотні, - ФОТО

Сьогодні на Львівщині вшанували Героїв Небесної Сотні, - ФОТО

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме в цей день десять років тому розпочалась Революція Гідності.

Про це повідомляє Львівська обласна рада.

Представники влади області та міста, депутати Львівської обласної та міської  рад, військові, громадськість поклали квіти до могил загиблих Героїв Небесної Сотні на полі почесних поховань на Личаківському кладовищі.

Опісля відбулась спільна молитва за нашу країну та її захисників.

«Події, які відбувалися у часи Революції Гідності, особливо мені запам’яталися, бо пройшли крізь мене та моє покоління. Це був ще один клич єдності та гідності нашої країни та українського народу. Таких викликів, на жаль, у нас ще багато, але маємо показати,  що ми  вільна та суверенна держава.

Сьогодні на Львівщині вшанували Героїв Небесної Сотні, - ФОТО, фото-1

Сьогодні ми згадуємо кожного Героя, який віддав життя на Майдані, кожного захисника, який поліг на фронті. Ми ніколи не забудемо їх подвиг. Вічна пам’ять! », - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

День Гідності та Свободи встановили згідно з Указом Президента на честь двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У столиці країни було убито 106 учасників Євромайдану та понад 2 тисячі поранено. У лави Небесної сотні став 21 Герой зі Львівщини.

Сьогодні також на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, що на проспекті Свободи, проведуть акцію «Майдан. 10 річниця початку Революції Гідності».  Це - мистецький перформанс, під час якого усі присутні зможуть знову відчути дух Майдану, що панував 10 років тому.

Читайте також: Як у Львові відбулася молитва та тиха до Дня Гідності та Свободи, - ВІДЕО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #Небесна_сотня #Герої_Майдану #вшанування #Революція_Гідності
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...