• Головна
  • Цифрова педагогіка та соціально-емоційне навчання для вчителів — безплатний курс від ЮНЕСКО!
Новини компаній
15:00, 21 листопада 2023 р.

Цифрова педагогіка та соціально-емоційне навчання для вчителів — безплатний курс від ЮНЕСКО!

Новини компаній


ЮНЕСКО разом зі студією онлайн-освіти EdEra запустили новий курс — «Цифровий учитель». Навчальна програма спрямована на розвиток цифрових навичок українських освітян, які вимушені викладати дистанційно або в гібридному форматі. Пройти курс, розроблений ЮНЕСКО та EdEra за підтримки гранту Google.org та Міністерства освіти і науки України, виявили бажання вже понад 30 тисяч викладачів.

Унікальна програма побудована на досвіді вітчизняних та світових педагогів. Тут зібрані блоки сучасних знань із цифровізації та найкращі освітні практики. Окрема частина курсу присвячена психічному здоров’ю, зокрема, навчає, як у часи турбулентності зберігати рівновагу й допомагати собі, колегам та учням. 

Програма складається із семи модулів із практичними вправами, тестами та посиланнями на додаткові ресурси. Після завершення курсу вчителі отримують сертифікат, засвідчений підписом міністра освіти. Для цього потрібно пройти 30 годин навчання та правильно виконати 80% тестів. Взагалі за нормативними вимогами протягом 5 років педагоги мають 150 годин присвятити вдосконаленню власних знань і навичок. Тож навчання на курсі «Цифровий учитель» стане частиною обов’язкового обсягу самоосвіти. 

Підвищення цифрових компетенцій викладачів є необхідним кроком для покращення якості освіти та рівного доступу до неї. Адже за словами Дмитра Завгороднього, заступника міністра освіти і науки з питань цифрової трансформації, цього навчального року понад 1 млн українських школярів змушені вчитися дистанційно. 

Окрема важлива частина проєкту присвячена професійному ком’юніті вчителів, яке допомагає  ефективно опановувати цифрові навички. Це онлайн-об’єднання — Спільнота сучасних учителів — функціонує в мережі «Фейсбук». Тут викладачі можуть отримати всю інформацію щодо цифрової освіти та курсу «Цифровий учитель», а також брати участь у вебінарах, воркшопах і конкурсах, обговорювати нагальні проблеми й шукати відповіді у середовищі провідних фахівців. 

Для зручності користувачів Спільнота сучасних учителів має поділ за галузевими напрямами — окремо для викладачів точних, гуманітарних, природничих наук тощо. Це дасть змогу швидко знайти інформацію з тієї дисципліни, яка потрібна. Попри недавнє заснування спільноти, вона нараховує вже кілька тисяч учасників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...