• Головна
  • В чому різниця між звичайними Apple iPhone 14 та Apple iPhone 15
Новини компаній
11:00, 14 листопада 2023 р.

В чому різниця між звичайними Apple iPhone 14 та Apple iPhone 15

Новини компаній
В чому різниця між звичайними Apple iPhone 14 та Apple iPhone 15, фото-1

Вихід нового iPhone 15 змусив багатьох власників iPhone 14 провести ретельний аналіз, щоб порівняти всі характеристики цих двох моделей. В результаті користувачі «яблучних» гаджетів зможуть зрозуміти, який купити Айфон для роботи, навчання, розваг і якісного фото-, відеоконтенту. Рекомендується ознайомитись із найбільш актуальним списком відмінних рис.

Дизайн смартфонів

Зовні обидва телефони досить схожі, мають захист у вигляді Ceramic Shield. Але при цьому iPhone 15 вважається максимально зручним, тому що легко поміщається в руку за рахунок заокруглених країв.

Якщо в минулорічних моделях розробники робили ставку на яскраві та насичені відтінки корпусної частини, на глянсову задню кришку, то в 15 Айфоні було обрано стриману палітру кольорів. Наявність задньої кришки з матовим напиленням додає смартфону необхідної преміальності. Крім того, такі мобільні телефони отримали унікальний «чубчик» – Dynamic Island, де заховані різні датчики та команди.

Дисплей смартфонів

Обидві моделі мають практично однаковий екран із таким важливим набором характеристик:

  • розмір – 6,1 дюйми;
  • технологія OLED;
  • матриця Super Retina XDR;
  • частота оновлення – 60 Гц.

Однак розробники вирішили кардинально змінити показники максимальної яскравості. Якщо для 14 Айфону нормою вважалася яскравість від 800 до 1000 ніт, то в новинці збільшення пікової яскравості здійснюється з базових 1200 ніт до максимальних 2000 ніт. Таким чином, переглядати відео, фото, читати необхідну інформацію в Інтернеті можна навіть на вулиці в умовах сонячної погоди.

Технічні можливості та показники продуктивності

Перш ніж купити смартфон, рекомендується також звернути особливу увагу на можливості кожного з Айфонів, які запропоновані користувачам. У новому iPhone 15 виробник використав вже перевірений процесор A15 Bionic, який раніше можна було зустріти лише у 14 Pro та Pro Max.

Це досить потужний 6-ядерний процесор, у якому:

  • 2 ядра вважаються високопродуктивними;
  • 4 ядра вважаються енергоефективними.

Графічний процесор на 5 ядер добре справляється з поставленими завданнями, а кожне ядро було оптимізовано та протестовано.

Розміри внутрішньої пам'яті залишилися незмінними. Що стосується «оперативки», виробник також не відмовився від 6 Гб, але при цьому пам'ять у iPhone 15 стала швидшою.

Вагомі зміни – камери у смартфонах

Порівнюючи смартфони Apple iPhone, неможливо відмовитися від аналізу якості фото- та відеозйомки. Наприклад, в 14 iPhone було встановлено основну камеру на 12 Мп, а вже в новому 15 Айфоні розробники встановили матрицю на 48 Мп. Все це позитивно позначається на якості отриманих фотографій, а також дозволяє робити деталізовані знімки з чудовою передачею кольорів.

Крім того, у новому смартфоні відзначають ще кілька змін:

  • Було додано режим Smart HDR 5-покоління.
  • Відновлено режим портретної зйомки.

Навіть за умов нічної зйомки нові смартфони в Mobileplanet забезпечують збереження всіх кольорів.

Автономна робота та зарядка

Важливим нововведенням є застосування гнізда Type-C. У iPhone 15 компанія Apple повністю відмовилася від звичного порту Lightning, що робить процес підзарядки максимально зручним. Адже тепер для поповнення заряду може використовуватися однаковий кабель для різних пристроїв, які також мають гніздо Type-C.

Автономність акумуляторної батареї була трохи збільшена: до 3877 мАг проти 3279 мАг в 14 Айфоні. Незважаючи на це, обидві моделі гарантують роботу до 16 годин у режимі стрімінгу та до 20 годин у режимі перегляду різних відео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,30
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...