• Головна
  • Як швидко у Львові відремонтують пошкоджене обстрілами житло – звіт ЛМР
14:05, 2 листопада 2023 р.
Надійне джерело

Як швидко у Львові відремонтують пошкоджене обстрілами житло – звіт ЛМР

Як швидко у Львові відремонтують пошкоджене обстрілами житло – звіт ЛМР

Тим мешканцям, які через значні руйнування будівель не можуть проживати у своїх квартирах, місто виплачує компенсацію на оренду житла. Станом на сьогодні такі виплати отримують 67 мешканців.

Це триватиме до того часу, поки місто повністю не відновить їх помешкання, повідомляє Львівська міськрада.

Внаслідок ракетних обстрілів 6 липня і 15 серпня у Львові значних руйнувань зазнали 18 житлових будинків на вул. Стрийській і будинок на вул. Каховська, 29. Усі постраждалі будівлі розділили між районними адміністраціями міста і з першого ж дня розпочалися ремонтні роботи з відновлення дахів, вікон, дверей, вхідних брам.

На сьогодні у більшості будинків роботи на завершальній стадії, а до кінця року планують завершити усі аварійно-відновлювальні роботи у будинках, які найбільше постраждали – це вул. Стрийська, 62, 64, 66, адже тут довелося відбудовувати зруйновані поверхи. Водночас тим мешканцям, які на час відновлювальних робіт не можуть проживати у своїх квартирах, місто виплачує компенсацію на оренду житла.

Як повідомила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, у будинках на вул. Стрийська, 70-72 вже відремонтували покрівлі, встановили вікна, та завершують відкоси. Також цього тижня мають привезти відремонтовану вхідну браму до будинку на вул. Стрийська, 70.

«Що ж до будинку на вул. Стрийська, 68, тут вікна фактично теж встановлені, крім 4. Це арочні вікна, їх виготовляють на замовлення, і вже з дня на день їх мають привезти. Також вже привезли відремонтовану вхідну браму», - розповіла Галина Гладяк.

За інформацією Сихівської районної адміністрації, повністю зроблені покрівлі та встановлено всі вікна у будинках на вул. Стрийська 74, 76, 78а. Цього тижня завершать робити відкоси на сходових клітках. Усі вхідні брами зняті для ремонту. Орієнтовно 15 грудня мають їх встановити.

Замінили покрівлі, встановлені нові вікна, підвіконня і відливи й у будинках на вул. Стрийська, 50, 52, 54. Як повідомили у Шевченківській районній адміністрації, у будинку № 50 також вже встановили вхідну автентичну браму, а вхідні брами будинків № 52 і 54 ще в роботі приблизно до середини грудня.

За інформацією Личаківської районної адміністрації, замінено дахи і встановлено вікна у будинках на вул. Стрийська, 76б і 76в. Зараз монтують підвіконники і робляться відкоси. А у будинку № 78 відновили лоджії.

За інформацією Залізничної районної адміністрації, на 70% виконаний ремонт даху на вул. Каховська, 29. Зараз тут відновлюють комини. Також підсилюють перекриття у квартирах.

Щодо будинків на вул. Стрийська, 56, 58, 60, за відновлення яких теж відповідає Залізнична РА, то тут вже встановили усі вікна, зробили внутрішні відкоси, два дахи завершено, один - у роботі.

Натомість тривають аварійно-відновлювальні роботи у будинках на вул. Стрийська, 62, 64, 66. Відповідає за відновлення найбільш постраждалих будинків Франківська районна адміністрація. Як повідомила Ольга Струмеляк, в.о. голови районної адміністрації, тривають роботи з відновлення поверхів у будинку на вул. Стрийська, 64. Тут, встановлено монолітне перекриття між 1-м і 2-м та 2-м і 3-м поверхами. Проводяться роботи з відновленням стін 4-го поверху.

У будинку на вул. Стрийська, 66 вже відновлені зовнішні стіни. Далі мають залити монолітне перекриття для встановленя металевої конструкції для перекриття черепицею.

Натомість у будинку № 62 вже встановили монолітне перекриття, і металева конструкція вже готова під вкладання черепиці. Відновлено приміщення на технічному поверсі. У всіх трьох будинках мурують димові канали.

«На сьогодні місто виплачує компенсацію за оренду місць проживання для мешканців будинків на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 і вул. Каховська, 29.

Мешканець, який до обстрілу ворогом проживав в однокімнатній квартирі, отримує виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримує 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири -15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винаймає собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуємо 10 тис. грн, а решту суми оренди від доплачує сам.

Станом на 1 листопада з міського бюджету 47 мешканцям із будинків на вул. Стрийській було виплачено компенсацій на суму 2 млн 25 тис. грн, а також виплачено компенсацію 20 мешканцям вул. Каховська – загалом на 828 тис. грн. Тобто разом вже виплати 2 млн 853 тис. грн», - повідомили в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Нагадаємо, у Львові вночі 6 липня російська ракета влучила в комплекс багатоквартирних житлових будинків на вул. Стрийській. Тоді 10 осіб загинуло, 48 було травмовано. Руйнації зазнали житлові будинки, заклади освіти, гуртожитки вишів, офісні приміщення, машини тощо.

15 серпня відбувся черговий ракетний удар по Львову в районі вул. Каховської. Постраждали житлові будинки, дитячий садочок, машини. На щастя, обійшлося без жертв.

Читайте також: Встигнути до зими: як у Львові відновлюють будинки після обстрілу, - ФОТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #відновлення_після_обстрілів #ремонт_будинків #Львівська_міськрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...