• Головна
  • Укриття п’яти львівських шкіл переробили на креативні простори
11:05, 31 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Укриття п’яти львівських шкіл переробили на креативні простори

Укриття п’яти львівських шкіл переробили на креативні простори

У межах міського конкурсу «Безпечна школа» укриття 5 навчальний закладів Львівської громади переробили у креативні простори.

Про це повідомила Львівська міська рада.

На початку року учні львівських навчальних закладів пропонувати свої ідеї, як вдосконалити шкільні укриття. Із 60 учасників конкурсу, обрали 5 переможців, відтак 5 шкіл отримали сучасні безпечні укриття:

1) СЗШ №36 з проєктом «МАРС». Їх концепція така: укриття – це окремий світ зі своїми правилами і законами. Абревіатура описує сам проєкт – М (мультимедійний куточок), А (арт-куточок), Р (розвиюча зона), С (сенсорна кімната).

2) СЗШ №73 з проєктом smART SHELTER. Своє укриття школярі переробили на мистецький простір, який охоплюватиме кіно, караоке, майстер-класи, волонтерство. Лозунг проєкту – «Ми хочемо жити і творити».

«Ми намагаємось максимально забезпечити якоюсь активністю наших учнів, коли є повітряна тривога. Це є арт-терапія, настільні ігри. Також за рахунок того, що у нас є зонування, ми можемо тут проводити навчальні заняття, відповідно діти є в дії, вони залучені до якогось роду діяльності і відповідно тривога переходить на задній план»,  – розповідає Марта Бешлей, директорка школи № 73.

3) Ліцей №66 з проєктом Lounge Zone. Навчатись відпочиваючи. Команда цього навчального закладу дослідила, що повітряні тривоги, перебування в укриттях викликають стрес і тривожність. Тому вони перетворили шкільне укриття на 6 зон із різними розслабляючими заняттями – мистецтво, віртуальні подорожі, кіно, розвиваючий майданчик,…

4) СЗШ №55 з проєктом МеТро Львів: SтаNція 55. Укриття цієї школи складається з 9 з’єднаних між собою кімнат. Ці приміщення стали вагонами метро, де кожна кімната має іншу концепцію, тематику. В цьому укритті ще тривають роботи, але їх мають завершити до кінця року.

5) СЗШ №92 з проєктом Кіно-острівець Grata Victoria. Команда цієї школи зробила з укриття справжній кінотеатр, який використовують не лише для перегляду фільмів чи мультиків, а й для навчання.

Зазначимо, що переможці конкурсу «Безпечна школа» отримали фінансування на свої проєкти з міського бюджету Львова.

«Конкурс, який ми проводили, мав чітку мету – активізувати дітей, вчителів, щоб цей простір був надихаючим. З 60 проєктів обрали 5. Сьогодні ти заходиш туди, і ти закохуєшся в ту атмосферу, яка там створена. Деколи діти навіть не хочуть підніматися наверх тому, що там класно», – наголошує міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Сьогодні у Львові буде сонячна погода: прогноз синоптиків

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#львівські_школи #укриття_львів #школи_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,83
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...