• Головна
  • Гучні весілля та свята на Львівщині під час війни: чим це небезпечно
14:37, 25 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Гучні весілля та свята на Львівщині під час війни: чим це небезпечно

Гучні весілля та свята на Львівщині під час війни: чим це небезпечно

Пафосне весілля експрокурора Ільницького та експрацівниці ДБР Москва неподалік Львова та аналогічні свята можуть стати тригером для подій, які нароблять шкоди всій країні.

Учасники та організатори подібних тусовок або щиро не розуміють, або відверто нехтують небезпекою, яку можуть нести ці демонстрації розкоші у воюючій країні. І не тому, що хтось багатий, а хтось – ні. Просто так вони кидають виклик суспільному запиту на справедливість, який набуває останнім часом вже стану критичної маси у вибуховій суміші.

Лакшері-подія сезону

До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну така подія, мабуть, і не дуже привернула би увагу суспільства. Посадовці в Україні завжди вважали нормою влаштувати гулянку, розмах та вартість якої ніяк не співвідносяться з їх офіціальними статками. Але зараз подібні дії – це повний розрив шаблона. Бо йде найкривавіша війна з часів Другої світової тут і зараз, і щодня Львівщина прощається з бійцями, які загинули на фронті.

Власне, що відбулося. Експрокурор Ільницький та експрацівниця ДБР Москва влаштували гучне весілля. Дводенне святкування тривало 7-8 жовтня у п'ятизірковому комплексі Emily Resort неподалік Львова. У перший день на весіллі було понад 300 гостей. Для них виступали Олександр Пономарьов, Ольга Полякова, гурт "Дзвони сонця", а ведучим був шоумен Григорій Решетнік. У другий день на сцену вийшов Дзідзьо, було запрошено 500 осіб, святкування оформили в українському стилі.

Скільки коштувало пишне святкування точно невідомо, проте очевидно, що недешево: лише двометровий торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. Співачка Ольга Полякова після розголосу про весілля в соцмережах зазначила, що перевіряти походження коштів замовників виступів мають державні органи, а не артисти. У медіа пізніше засвітилася сума її гонорару – від 10 до 25 тисяч доларів.

У ДБР також відреагували на гучні святкування колишньої працівниці. Заявили, що не варто пов’язувати лакшері весілля з колишньою роботою молодят. Мовляв, це – "питання статків їхньої родини та громадянського сумління під час війни".

На скандал був вимушений відреагувати радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, який назвав його героїв неадекватними. "Це неадекватність емпатійного типу, коли ти не спроможний зрозуміти, в який час ти живеш, де ти живеш і як поруч з тобою живуть люди. Людина має це відчувати… Це стосуєтьсяне тільки весілля. Це стосується людей, які працюють на відповідних посадахі стають мільйонерами під час війни. Це стосується людей, які під час війни можуть спокійно піти в нічні клуби", - заявив Подоляк.

Також з подарунками молодятам прийшли з Личаківсько-Залізничного ОР ТЦК та СП аби вручити Ільницькому повістку. Особистої зустрічі, скоріше за все, не відбулося, і повістка та прокурор поки залишаються у різних вимірах.

Це не випадок, це – процес

Ще не встигло суспільство переварити прокурорське весілля на Львівщині, як стало відомо ще про одне, не менш цікаве. Приблизно в той самий час в іншому одному з найдорожчих готелів країни Edem Resort Medical & Spa відгуляв своє весілля фігурант гучної історії про блогерів з Івано-Франківська, які влаштовували вечірки в Києві, де, за версією слідства, спаювали дівчат, а потім вчиняли над ними сексуальне насилля, знімали це на відео, поширюючи його в мережі. Про це написав на своїй сторінці у соцмережі журналіст Андрій Лохматов.

Він нагадав, що про ті події навіть зробив заяву президент Зеленський, який повідомив, що за фактом знущань над дівчатами розпочато кримінальне провадження і "є перші затримання зловмисників", додавши, що "насильству в Україні місця не буде".

"Олег Захаров, третій учасник тих "вечірок", який разом з другом заплатили 402 тисячі гривень застави кожен, аби вийти на волю на період слідства, на початку жовтня влаштував своє весілля в лухурі готелі, де тінейджери під репчік розкидували по сцені стодоларові купюри", - повідомив Лохматов.

За його словами, ведучим на цьому святі життя був відомий телеактор і комік Юрій Ткач, який щиро обіймався з п'яним підозрюваним у сексуальному насиллі. Щоправда, Ткач швидко відреагував: "На превеликий жаль, про його скандальний бекграунд ні я, ні моє оточення реально не знало. А дізнався про цю гучну справу, тільки зі вчорашніх публікацій... Визнаю цю ситуацію ганебною!! Всі наслідки приймаю і обіцяю, що більше подібних ситуацій за моєї участі не станеться!!! Щодо гонорару за це весілля - вже сьогодні передаю військовим мавік та старлінк, які в тому числі були придбані за цей гонорар. Всі гроші до копійки за це замовлення підуть і на інші добрі справи, результати яких ви обов’язково побачите".

Чому це небезпечно

Наслідки таких лакшері-викликів суспільству небезпечні не тільки героям вечірок, яким може прилетіти тортом у пику від розгніваних громадян. Це – прекрасний інструмент для пропагандистів ворога, одне з головних завдань яких – посіяти розкол в українському суспільстві, який в ідеалі мав би вилитися у народне повстання, аби знищити українську державу зсередини.

Поки що передумов для таких радикальних дій немає, українське суспільство чітко відрізняє, де справжній ворог, а де власні "інопланетяни" з еліт, які остаточно втратили зв'язок з суспільством. Навіть більшість українців, згідно опитуванню, виступають проти виборів під час воєнного стану, оскільки розуміють, що це може привести до безвладдя у воюючій країні, а це на руку буде лише ворогу.

Втім, зусилля московітів на інформаційному фронті із залучанням такого розриву між світоглядами можновладців, селебріті та звичайних громадян не можна назвати марними, оскільки спочатку іпсошні тези на кшталт: "поки одні воюють, інші – гуляють", "хай служать діти депутатів" та інші подібні вже стали нібито "своїми" для українців. З гарними доказами у вигляді згаданих весільних свят, вартістю мільйони гривень, заповненого увесь рік Буковеля, зростання міцності ТРО "Мальдіви" та підвищення розцінок на кордоні для ухилянтів після рейдів правоохоронців по тилах воєнкомів.

Дрова у це багаття підкидають представники різних політичних таборів в Україні, які звинувачують один одного у причетності до перелічених еліт та дій, використовуючи тези, ніби навмисно списані з кремлівських темників.

Національна здатність бачити "зраду" навіть серед перемоги на такому підґрунті може народити плоди, які дійсно нашкодять обороноздатності країни. А саме: протидію мобілізації, зниження мотивації в суспільстві та серед бійців на фронті та перехід "втомленості від війни" у нову якість – протидію обороні власної країни.

Звісно, до такого ефекту ще дуже далеко. Але треба розуміти, що марафон війни з росією ще далекий від фіналу. При цьому українським елітам вже скоро може стати запізно створювати у власному середовищі тренд та розуміння, що воювати – це не носити форму в Закарпатті чи на Хрещатику, а готовність віддати власних дітей на фронт. Інакше жоден союзник Україні не зможе допомогти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини_Львів #новини_Львова #весілля_прокурора #лакшері_свята_на_війні #Ільницький #Москва #російська_пропаганда
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Україна дає відсіч російській навалі, яка почалася 24 лютого 2022 року. Росіяни обстрілюють міста, гинуть мирні жителі. ЗСУ дає гідну відповідь терористам рф.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...