• Головна
  • Садовий заявив, що демонтовану львівську бруківку повторно використовують на вулицях міста
15:09, 22 жовтня 2023 р.
Надійне джерело

Садовий заявив, що демонтовану львівську бруківку повторно використовують на вулицях міста

Садовий заявив, що демонтовану львівську бруківку повторно використовують на вулицях міста

Всю бруківку, яку демонтують з вулиць Львова, обліковують і передають на різні склади. Переважно вона зберігається на території очисних споруд «Львівводоканалу».

Тобто вся бруківка з вулиць Шевченка, Бандери, Пекарської та інших – порахована і зберігається під охороною. Коли ж її у Львові планують використати повторно, то передача відбувається на виконкомі чи на сесії, засідання яких є публічними та транслюються онлайн у соцмережах та на ютуб-каналах Львівської міської ради. Про це у своєму відеозверненні нагадав міський голова Львова Андрій Садовий.

Станом на сьогодні на зберіганні у Львові перебуває 21 293,22 м2 бруківки, 2 244,32 м2 мозаїки, а також 2 162,83 м2 різного бордюрного каменю – бортового, кам’яного, бетонного та гранітного. Як уточнили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, коли під час ремонтних робіт доводиться демонтовувати наявну бруківку, чи при проведенні робіт працівники виявляють бруківку під дорожнім покриттям – її демонтовують та облікують, і згідно з актом прийому-передачі перевозять на зберігання.

Далі, коли в районних адміністраціях чи в ЛКП «Львівавтодор» виникає потреба у бруківці, то каміння видають лише за рішенням виконавчого комітету чи ухвалою сесії. Тільки при наявності цих документів можуть передавати бруківку.

«Часто в людей виникає питання: а от десь там була бруківка, і вона пропала. Сьогодні ми на складах маємо більше 23 тисяч метрів квадратних бруківки і мозаїки. Вона лежить, чекає свого часу, буде Перемога – будемо продовжувати роботи», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Переважно, повторно каміння використовують для мощення доріг у Галицькому і Личаківському районах. Також є випадки, коли кілька метрів квадратних бруківки чи мозаїки місто дарує релігійним організаціям для замощення тротуарів біля церкви.

Читайте також: Якою буде погода у Львові 22 жовтня – прогноз

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бруківка_львів #бруківка_у_львові #садовий_львів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,15
43,26
PLN
10,02
10,07
Оголошення
live comments feed...