• Головна
  • Як правильно споживати горілку
Новини компаній
13:33, 20 жовтня 2023 р.

Як правильно споживати горілку

Новини компаній

Правильне споживання горілки є справжнім мистецтвом. Знаючи нескладні правила, ви зможете насолоджуватися смаком міцного напою. Крім того, ви позбавите себе наслідків, які часто виникають після надмірного її вживання.

Пропонуємо дізнатися, як правильно пити горілку Абсолют, із чим вона добре поєднується.

 Як правильно споживати горілку, фото-1

Температура напою

Чиста горілка п’ється добре охолодженою. Її температура має становити 8-10 градусів. Охолоджений напій позбувається різких запахів, його гіркота пом’якшується.

З якого посуду правильно пити горілку

Напій п’ється порціями 30-50 мл залпом. Тому для цього потрібні спеціальні невеликі чарки. Вони можуть мати циліндричну форму. Це може бути келих із короткою ніжкою, шот.

Горілку краще не змішувати з іншим алкоголем, щоб не сп’яніти сильно та швидко, а вранці щоб не було похмілля.

Як запобігти швидкому впливу градусів

За кілька годин до того, як почнеться застілля, деякі знавці радять випити 50 г напою. Це сприяє виробленню організмом речовин, здатних блокувати вплив алкоголю.

Інша порада — перед прийомом горілки, десь за годину, перекусити кількома вареними картоплинами, вареними яйцями, випити 2 ст. ложки оливкової олії. Такі страви відтягують вплив градусів.

Планується душевне святкування? Для абсорбції спиртного ідеально підходить активоване вугілля. Випийте заздалегідь 6-8 пігулок.

Як правильно пити міцний алкоголь

Робити це потрібно швидко, одним ковтком. Спочатку варто видихнути, щоб ковтнути напій на вдиху. Далі має слідувати ще один глибокий видих для позбуття надлишків спиртових парів.

Запивати горілку не можна. Це моветон, який додатково призводить до прискореного сп’яніння.

Між першою і другою — невеличка перерва

Це не просто вульгарний слоган. За твердженням знавців, між першими двома чарками потрібно зробити трихвилинну перерву. Після того, як буде випито третю чарку, слід відволіктися і не пити хоча б 15-20 хвилин. Час можна витратити на спілкування, танці.

Чим краще заїдати горілку

Міцний напій добре смакує з традиційними стравами української кухні:

  • борщем;
  • варениками;
  • гречаниками.

Можна нарізати також чорного хліба, сала, часнику, свіжого огірка. Підійдуть і мариновані овочі, гриби, адже соління відновлюють сольовий баланс в організмі, порушений алкоголем.

Підходять до нього і страви з новорічного столу:

  • канапки з ікрою;
  • оселедець під шубою;
  • олів’є.

Щоб застілля вдалося, страви потрібно вживати спочатку гарячі, а потім холодні. Перші з них мають бути найбільш поживними — так ви не сп’янієте одразу. Далі можна заїдати гострими закусками й салатами. Так ви довше протримаєтеся у тверезому стані.

Що робити зранку

Прокинувшись вранці після гучного застілля, не варто вживати алкоголь. Організм виснажений і без того. Краще рятуватися лимонним чаєм, замовленою разом із горілкою на сайті МАУДАУ мінеральною водою. Підійдуть також розсіл або м’ясний бульон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#MauDau
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,92
39,98
EUR
43,25
43,65
PLN
10,02
10,10
Оголошення
live comments feed...