• Головна
  • Особливості роботи з дронами-бомберами
Новини компаній
11:00, 28 вересня 2023 р.

Особливості роботи з дронами-бомберами

Новини компаній

Сучасні технології різко змінили значимість деяких видів зброї і навіть цілих родів військ, внесли важливі коригування в тактику бою. Особливо це стосується безпілотних літальних апаратів. Їхнє застосування в російсько-українській війні стало справжньою революцією, і ми напевно знаходимося лише на самому початку шляху широкомасштабного оснащення армії безпілотниками. Дрони в бойових діях виконують безліч функцій: розвідку, вказівку, коригування вогню. Однією з найважливіших і найскладніших завдань, вирішуваних за допомогою БПЛА, є завдання ударів з повітря по позиціям противника чи по його техніці. Для цього використовують дрони, оснащені системою скидання вантажу.

В якості боєприпасів для них найчастіше застосовуються 30-міліметрові постріли ВОГ-17 від гранатомета АГС-17. Також до безпілотника можна підвішувати ручні гранати та потужніші боєприпаси – наприклад, гранатометний постріл М430А1 (США), постріли від протитанкових гранатометів і навіть мінометні міни.

Чим відрізняється дрон-бомбардувальник від звичайного безпілотника

Безпілотник-бомбер істотно відрізняється від звичайного комерційного або навіть розвідувального дрону. Головна особливість полягає у наявності системи скидання, яку можна вважати ключовим компонентом ударного БПЛА. Вона повинна забезпечувати необхідну точність потрапляння та чіткість спрацьовування, бути легкою та відносно дешевою.

Серед вдалих схем скидання боєприпасів можна назвати ту, яка використовує одноразові планки з прикрученими до них снарядами. Це універсальна система, яка може працювати з різними типами вантажів і добре зарекомендувала себе в реальних бойових умовах. Планки зазвичай друкуються на 3D-принтері, мають просту конструкцію, відрізняються малою вагою та зручністю застосування.

Як правильно організувати роботу з бомбером

На відміну від дрона-камікадзе, бомбардувальник призначений для багаторазового застосування. Крім того, важливо врахувати – безпілотник найчастіше використовується у складних польових умовах, на «нулі», що накладає додаткові вимоги до його надійності та оснащення. Розглянемо основні питання, пов'язані з експлуатацією дрона-бомбера під час бойових дій:

  • Оснащення та ремонт. У підрозділу, який використовує безпілотники-бомбардувальники, має бути достатній запас найбільш ходових запчастин як для самого дрону, так і для всієї бойової системи загалом. Витратними матеріалами є планки для скидання боєприпасів, пропелери, ніжки для приземлення. Також бажано мати 3-5 запасних акумуляторних батарей для безпілотника та пристрою скидання. Крім того, підрозділу обов'язково потрібен набір інструментів для ремонту дрона в польових умовах.
  • Командна робота. Найбільшу ефективність пілот дрона показує під час роботи з помічником. Напарник допомагає оператору з навігацією, керуванням, безпекою. Також може швидко усунути несправності БПЛА, замінити деталі тощо.
  • Безпека. Пілот дрона - одна з найбільш пріоритетних цілей для супротивника. Ворог витрачає значні матеріальні та розвідувальні ресурси для виявлення оператора. Для цього працюють системи радіоелектронної розвідки та інше обладнання. Вони дозволяють перехоплювати сигнали від БПЛА та визначати місцезнаходження пілота, після чого завдавати по ньому артилерійського удару. Щоб мінімізувати ризик, український виробник безпілотних систем «Технотарас» пропонує використовувати виносні антени та ретранслятори. Суть роботи даних пристроїв полягає в тому, що управління дроном здійснюється оператором не безпосередньо, а через розташоване вдалині обладнання. Таким чином, навіть у разі перехоплення сигналу противник не зможе завдати шкоди пілоту та його помічнику.
  • Висновок

Дрони-бомбардувальники – дуже ефективна зброя, яка відрізняється специфічною конструкцією та потребує особливого підходу при експлуатації. Прості комерційні апарати рідко підходять до виконання завдань зі скидання боєприпасів. Найкраще використовувати безпілотники, які з самого початку створюються для такої роботи з урахуванням реального бойового досвіду. Компанія «Технотарас» виготовляє та активно постачає дрони у більш ніж 30 підрозділів ЗСУ, постійно отримує зворотний зв'язок для подальшого вдосконалення конструкції БПЛА. У її каталозі представлені безпілотники-бомбери, які здатні нести до 1,5 кг вантажу на відстань до 6 км. Також компанія пропонує виносні антени, ретранслятори, пульти управління, FPV-окуляри, зарядні станції, акумулятори та інші аксесуари для безпечної та результативної роботи у найскладніших умовах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Технотарас #Дрони-бомбардувальники #Безпілотник-бомбер #Компанія «Технотарас»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,90
EUR
42,83
42,88
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...